Ernests Kalve az Alba Fehérvárnál

A Boost Representation információi szerint a Szolnoki Olaj KK volt játékosa, Ernests Kalve az TLI-Alba Fehérvárnál folytatja karrierjét.

Európa egyik legfőbb hírportálja, a sportando.com jelentette nemrég, hogy Kalve a székesfehérváriak legújabb szerzeménye, az idény végéig írta alá szerződését - az eredeti hírt a Boost Representation játékosügynöki oldal közölte. A lett játékos hivatott pótolni Cleveland Melvint és Dalibor Djapát - mindkettejüktől december végén búcsúzott a fehérvári alakulat.

A hármas és négyes poszton bevethető kosaras az idényt a lett BK Barons Kvartals Rigánál kezdte. A lett bajnokságban 14 meccsen 21.6 percet, 9.4 pontot és 3.9 pattanót átlagolt. A Balti Ligában 8 meccsen 25.4 perc, 13.8 pont és 5.1 pattanó voltak a mutatói. A külső dobás átlagosan ment neki (33.3% és 34.5% a két bajnokságban), ami viszont feltűnő, hogy a személyi hibákkal gondjai voltak (3.2 és 3.8 fault meccsenként)

Kalve 2012/13-ban, tehát két idénnyel korábban játszott a Szolnoki Olaj KK színeiben - abban a szezonban mind a Magyar Kupában, mind a magyar bajnokságban az Alba Fehérvár verte a Szolnokot a döntőben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus