Ex-körmendi az NBA előszobájában

A tavalyi szezon első felében az Egis Körmendben játszó Devon Moore a D-Ligában folytatja pályafutását.

Másfél héttel ezelőtt, november 1-jén tartották a közvetlenül az NBA alatt helyet foglaló, november 14-én rajtoló D-League draftját, melyen a harmadik körben, összességében a 41. helyen választotta ki a Delaware 87ers (a Philadelphia 76ers fiókcsapata) az ex-körmendi játékost, Devon Moore-t. Komoly lehetőséget kapott ezzel a 25 éves játékos.

Moore 13 bajnokin öltötte magára a piros-feketék mezét, átlagban 30 perc alatt 11.4 pontot (47% mezőnyből, 29% hárompontos, 80% büntető), 2.8 lepattanót, 1.1 szerzett, 2.6 eladott labdát, 4.1 kiharcolt faltot és 3.5 gólpasszt jegyzett. A EuroChallenge csoportmérkőzései alatt 13 pontot, 2.5 lepattanót és 3.8 gólpasszt átlagolt.

Az amerikai játékmester szezon közben távozott a körmendi együttesből, és Ukrajnába, az SC Kryvbas csapatához igazolt. A csapat legjobbja a korábbi Falco játékos, Winsome Frazier volt az együttesnél, ám a szezot végén nem várta meg új állomáshelyén Moore, mivel az ukrán belpolitikai helyzet miatt jobbnak látta – több amerikai játékossal egyetemben –, ha az Egyesült Államok felé veszi az irányt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus