Filipovics a Szedeáknál folytatja kölcsönben

Filipovics Márkó 2 évvel hosszabbított az Alba Fehérvárnál, tavasszal azonban a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatánál játszik kölcsönben.

Az albakosar.hu beszámolója:

Néhány hete esett át térdműtéten, porcleválás miatt operálták tehetséges bedobónkat, Filipovics Márkót, aki másfél éve erősíti együttesünket. A húsz esztendős sportoló a sikeres műtét után, a hét elején kezdte meg a labdás tréningeket, immár teljes intenzitással dolgozik. Az elkövetkező három hónapot Szegeden tölti, ugyanis kérésére klubunk kölcsönadta a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesének. A kosaras a kölcsönadást tartalmazó dokumentumok szignálását megelőzően, két évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését az Albával.

- Örülök, hogy sikerült újabb két évben megállapodnunk az Alba vezetőivel, valamint annak is, hogy hozzájárultak a kölcsönadásomhoz. A szegediek kerestek, én pedig igent mondtam. Jó lehetőségnek gondolom az SZTE-nél töltendő hónapokat, a több játéklehetőség reményében folytatom náluk a tavasszal. Kimozdulok a jelenlegi komfortzónámból, biztosra veszem, hogy előrelépek az elkövetkező időszakban. A tavalyi szezonban öt perc volt az átlagom meccsenként, az idei bajnokságban a sérülésemig 12 perc, ám ennél is jóval többet szeretnék. A sérülésem után immár teljes értékű edzésmunkát végezhetek, a csongrádiak egyértelműen alapemberként vesznek számításba. Jó csapatba kerülök, a hétvégén a Körmend legyőzésével bronzérmet szereztek a Magyar Kupában. A hétvégi, MAFC elleni bajnokin még nem lépek pályára, de a jövő héten már szeretnék ott lenni a parketten az új társaimmal. A nyáron visszatérek Fehérvárra, itt kezdem a felkészülést. Jól érzem magam az Albánál, 2015 nyarán profi klubhoz kerültem, a vezetők mindent teljesítettek, amit ígértek. Ám kevesebb lehetőséget kaptam a meccseken, mint szerettem volna, ezért úgy érzem, kimondottan jó döntés, hogy pár hónapot másutt töltök.

Klubunk sportigazgatója, Simon Balázs elmondta, azzal, hogy Filipovics két évvel meghosszabbította szerződését, egyértelműen jelezte, Fehérváron képzeli el a jövőjét.

- Örülök, hogy 2019 nyaráig elkötelezte magát hozzánk. Sok sikert kívánunk neki a tavasszal, bízunk abban, hogy az elkövetkező két esztendőben meghatározó játékossá válik. Ebben is segíthet a szegedi, több játéklehetőség, a kölcsönadás lejártával visszavárjuk. Rendkívül tehetséges játékos, aki nagy értéke a magyar kosárlabdának. Remélem, a sikeres térdműtét után minél hamarabb utoléri magát. Reméljük, fejlődése töretlen marad, ebben is segíthet a több játéklehetőség Szegeden.

Forrás - albakosar.hu
Foto, Slide - Simon Erika, szekesfehervar.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus