Finn élvonalból igazolt amerikai irányítót a Kaposvár

Tahj Eaddy a finn bajnokságban átlagban 23 perc alatt 12,3 pontot, 3.2 lepattanót, 4,3 gólpasszt átlagolt.

A Kometa Kaposvári KK közleménye:

A finn élvonal ezüstérmes csapatától érkezett Tahj Eaddy, új amerikai irányítónk.

Az 1-2-es poszton bevethető új játékosunk a jónevű University of Southern Californián (USC) végzett 2021-ben. Ekkor az Amerikai Egyesült Állomok legjobb nyolc csapata közé jutott. A 96-os születésű 188 centis Tahj Eaddy a USC-nél az azóta már az NBA-ben pattogtató Evan Mobley mellett a a csapat második számű játékosa volt. Az NCAA Division I-ben 33 bajnokin 13.6 pontot, 2,9 lepattanót és 2,8 gólpasszt átlagolt, a triplát 38,8 százalékkal dobta.

Miután az Orlando Magic nyári ligás csapatánál játszott többek között a későbbi világbajnok német válogatott Franz Wagnerrel is. Eaddy első profi szezonját Litvániában kezdte, majd tavaly nyáron a szlovák élvonalbeli Losonchoz szerződött. Itt 17.9 pont és 3,4 gólpassz, a triplát 45,1, a büntetőt 87,9 százalékkal dobta. Ezt követően a görög elsőosztályú Lavrio csapata igazolta le, ahol a hármasokat már 58 százalékkal dobta.

Idén a finn ezüstérmes Kauhajoki Karhu csapatához igazolt, akikkel a Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd a FIBA Europe Cupban is szerepelt. A bajnokságban átlagban 23 perc alatt 12,3 pontot, 3.2 lepattanót, 4,3 gólpasszt átlagolt.

Tahj Eaddy 2-es mezben fog játszani Kaposváron.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva

 

Fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus