Govens visszatért, óriási meccsen egyenlített a Falco

A meccs nagy részében vezetett a Szolnok, de az utolsó negyedben lefagytak Perryék, a kulcsjátékokat a Falco csinálta meg a végén. 

Magyar férfi NBI/A, döntő, második mérkőzés 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 76-73 (26-21, 13-20, 21-26, 16-6)

Falco: Norfleet 8/6, Perl 11/6, Váradi 15/9, Boriszov 10, Taylor 10. 
cserék: Govens 10/3, Pustahvar 6/3, Tóth N. 6

Szolnok: Perry 23/18, Vojvoda 12/6, Kovács P. 7/3, Milosevics 4, Andric 10. 
cserék: Ford 5, Browning 10/6, Tóth Á. 2

A mérkőzés statisztikája ezen a linken elérhető!

Szép dobópárbajjal indult a meccs, lüktető volt az iram, mindkét csapat jól célzott és koncentráltan támadott az első percekben - a vendégeknél egyébként Kovács Péter kezdett Quincy Ford helyén, ennyit módosult a felállás az Olajnál. A hazaiaknál Perl Zoltán pörgött nagyon, elöl-hátul voltak nagy játékai, igyekezett vezérré előlépni, míg a túloldalon főleg Vojvoda villogott, hamar bevert két hármast - a lepattanókat tekintve most tartotta magát a Szombathely, sőt, már az első negyedben szerzett hat támadót a gárda. A játékrész során a kosarakon kívül is volt oka talpra ugrani a publikumnak, pályára lépett ugyanis Darrin Govens, aki bár dobást nem nagyon vállalt, de így is hozzá tudott tenni a játékhoz - a második negyed elején egy 7-0-s futással meg is lépett a Falco, bajba került a Szolnok. A különbség egy ponton már tíz pont felett is járt, Vojvodáék több eladott labdát is vétettek, de mielőtt igazán lemaradtak volna, egy-két gyors kosárral visszakapaszkodtak a meccsbe és újra átvették az irányítást. Itt elég sokat reklamáltak a szombathelyiek elmaradt, vagy éppen megítélt szabálytalanságok után, mindenesetre a szolnokiak maradtak koncentráltabbak a félidő hajrájában, így egy 12-2-es futással előnybe tudtak kerülni - két negyed után 39-41 állt az eredményjelzőn. A kinti dobásokkal a kezdeti ágyúzás után mindkét félnek meggyűlt a baja, lepattanózásban kezdett fölénybe kerülni az Olaj, Perl, Taylor és Perry 10-10, Vojvoda pedig már 12 pontnál járt ekkor. Összességében a kiegyensúlyozottabb játékának köszönhetően volt minimális előnyben Dragan Alekszics csapata. 

A fordulás után aztán rendkívül agresszíven, ugyanakkor higgadtan, pontos játékkal jött vissza a pályára a Szolnok, Perry szenzációs formában nyitotta a félidőt, az ő parádéja pedig óriási lökést adott csapatának: sorozatban három triplát bombázott be, az utolsót ráadásul faulttal együtt, pillanatok alatt tízpontos előnyt épített fel az Olaj. Itt azért még nem zárult le a meccs, visszajött a Falco két Govens-villanással annak ellenére, hogy Norfleet néhány percre kidőlt egy bokasérülés miatt, de a vendégek mindig tudtak reagálni a fontos pillanatokban, Kovácsnak volt két nagy kosara, így továbbra is előre menekült a pirosmezes társaság. Eldönteni azonban továbbra sem tudták a meccset, a pozíciós játékok ellen nagyon jól vdekezett a Falco, meg tudta törni Milosevicsék ritmusát és bár végig "alul" volt a Szekulovics-legénység, három perccel a vége előtt megint visszajött egy labdán belülre. 

Idegőrlő, drámai végjáték következett, melyből a Falco jött ki jobban: Govens egy clutch középtávolival megszerezte a vezetést csapata számára, majd Váradi szedett le egy kulcsfontosságú támadópattanót, hogy aztán Govens megtalálja a sarokban üresen álló Pustahvart, aki az utolsó percben egy triplával büntette a Szolnok hibáit. 76-72 állt az eredményjelzőn bő fél perccel a vége előtt, amikor Ford büntetőzhetett, ám ekkor már semmi sem esett be a vendégeknek: az amerikai hibázott, Perry is hibázott, Vojvoda is rontott többet, így hihetetlen fordulatok után, szenzációs meccsen aratott óriási győzelmet a Szombathely.

A második kiemeltnél Govens visszatérése rengetegt jelentett, a végjátékban az ő két kulcsjátéka döntött, Pustahvar a legjobbkor talált be, míg a meccs jelentős részében vezető Szolnok éppen az utolsó öt percben fagyott le és vált tanácstalanná - Perryék mindössze hat pontot dobtak az utolsó negyedben, így 1-1-ről folytatódik a döntő.

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus