Helmeczi András Nyíregyházára igazolt

Újabb játékossal bővült a Marso Nyíregyházi Kosárlabda Klub csapata Helmeczi András személyében.

Az 1-es és 2-es poszton is bevethető, 24 éves, 195 cm magas játékos legutóbb a Férfi NB 1/B Keleti csoportjában szereplő MKB Euroleasing Vasas csapatában szerepelt, ahol 24 perc alatt 7 pontot és 3 gólpasszt átlagolt mérkőzésenként. Majd a Győr csapatában 13 pontot 5 lepattanót és közel 5 gólpasszt átlagolt az NB 1/B Nyugati csoportjában. Az élvonal nem lesz idegen számára, hiszen korábban megfordult Debrecenben, Jászberényben és Sopronban is - számolt be a hírről az nykk.hu portál.

Az nykk.hu portálnak sikerült megszólaltatnia az új szerzeményt, akit az előző évről, újdonsült csapatáról, és a célokról kérdeztek!

Helmeczi András: "A tavalyi évemet felemásként értékelem. Szeptemberben megsérültem, és elég sokáig tartott a rehabilitációm. Ám a Vasas mindenben támogatta a felépülésemet, és nagyon sokat foglalkoztak velem külön, hogy sikerüljön visszanyernem a fizikumomat. Majd mikor jött a megkeresés a Győr részéről, nem állítottak akadályokat elém. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy kitartottak mellettem! Győrben már javarészt jó meccseim voltak, sikerült visszanyerni az önbizalmamat! Szerettem volna visszakerülni az A csoportba, és mikor felvetődött a Nyíregyházi lehetőség, nem is haboztam. Másrészt a Debreceni Egyetemen tanulok, így ahogy tudom, megpróbálom összeegyeztetni a sportot a tanulmányaimmal. Azt várom a soron következő évadtól, hogy legjobb tudásom szerint segítsem a nyíregyházi csapatot, és fejlődjek! Bízom benne, hogy a csapat versenyben lesz végig a rájátszást érő valamely helyért, és mindenképp szeretném, ha elkerülnénk a play out-ot!"

Forrás: nykk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus