Hivatalos: Andre Jones az Olajnál

A Szolnok hivatalosan is bejelentette a pár napja már beharangozott amerikai hátvédet.

Augusztus legvégén írtunk arról, hogy a Sportando értesülései szerint Andre Jones lehet a Szolnoki Olajbányász dobóhátvédje, a klub pedig be is jelentette az amerikai légióst:

A Szolnoki Olajbányász csapata megtalálta a következő bajnoki idényre Smith hátvédpárját a rutinos, de még mindig csak 29 éves, 188 centiméter magas Andre Jones személyében. 

Az amerikai egyetemi évek után az NBA G-liga következett számára, majd Európába tette át székhelyét. A tavalyi esztendőt az olasz másodosztályú Eurobasket Roma csapatánál fejezte be, ahol 19,5 pontot átlagolt, ráadásul kiemelkedően, 44,4%-kal értékesítette a triplákat. 

Jones nemzetközi tapasztalata sem elenyésző, hiszen korábbi kenyéradójával, a FIAT Torino-val az ULEB EuroCup-ban, míg a Prievidza-val a FIBA Europe Cup-ban is pályára lépett. Jelenleg a szlovák nemzeti csapat honosított játékosaként készül az Európa-bajnoki előselejtezőre, az Olajbányászhoz is az edzőtábort követően érkezik. 

A klub edzői stábja komoly szerepet szán Andre Jonesnak, a kiválóan egy-egyező, remekül dobó hátvéd kulcsembere lehet az előttünk álló szezonban az Olajbányásznak.

Forrás - iszolnok.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus