Hivatalos: Perl Zoltán visszatér a Falcóhoz!

Az olaszországi kitérő után visszatér Szombathelyre a Falco saját nevelésű válogatott játékosa. 

A falcokc.com közleménye:

"A 22 esztendős játékos visszatér hozzánk és újra felölti a 9-es sárga-fekete mezt. 

Korábban már megírtuk, hogy nem elképzelhetetlen, hogy a jelenleg csapat nélküli Perl Zoltán hazajön és újra Szombathelyen játszik. Akkor úgy fogalmaztunk, hogy a Falco-nevelésű válogatott irányító külföldi ajánlatra vár, és amennyiben nem érkezik megfelelő szerződés-tervezet, akkor Perlnél is szóba jöhet a visszatérés és akár újra felveheti a 9-es mezt. 

Az eltelt pár hét megoldást szült és klubunk, valamint a játékos elképzelései találkoztak - jelentették be szerdán az Aréna Savária VIP-termében tartott sajtótájékoztatón. 

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője miután felelevenítette a csapatépítés előzményeit, örömtelinek nevezte, hogy Govens, Pustahvar, Zigeranovic, Tóth, Váradi, Hódi, Kovács, Durázi, Norflleet, Borisov és az U20-as válogatott alapember, Kucsora is ideéérkezett, illetve meghosszabbította szerződését. 

Boldogan jelentem be, hogy 2 év olaszországi légióskodás után sikerült hazacsábítani Perl Zoltánt, ezzel a Falco kész a bajnokságra. Külön megköszönöm Sztojan Ivkovicsnak, hogy hazaengedte a kecskeméti edzőtáborból Perl Zoltánt - tette hozzá Gráczer György. 

Az olasz DeLonghi Treviso Basket csapatától hazatérő Perl Zoltán:megköszönte a klubnak és a városnak, hogy támogatta az ajánlatot és hazatérhetett.

Külföldön jól éreztem magam, de mindig hiányzott a klub és a város, a Falco csapatával, vezetőivel mindig jó kapcsolatban voltam. Idén nagyon erős csapat alakul Szombathelyen, ebben, illetve az aeredményes szereplésben szeretnék segíteni - fogalmazott a régi-új Falco-játékos.

Srecko Sekulovic vezetőedző nagyon fontosnak nevezte, hogy magyar és főleg, hogy szombathelyi játékossal erősödött a csapat.
Örülük, hogy magyarokkal is erősek vagyunk, nemcsak az idegenlégiósokkal - fűzte hozzá a szerb mester.

Molnár Miklós alpolgármester a város nevében megköszönte, hogy az elmúlt szezon kiváló szereplését, mint mondta komoly kosárlabdaláz alakult ki a városban, amit idén is szeretne minden szombathelyi átélni. ezeket az élményeket, sikereket. 

Mindenkinek megköszönöm, aki közreműködött a sikeres csapatépítésben. Döntő momentum volt, hogy a játékosok bennünket választottak, hogy motiválta őket a bajnokság és a magyar kupa mellett a nemzetközi kupában történő szereplés lehetősége. Gazdaságilag stabil lábakon áll a klub. A 12-es keretben 5 saját nevelésű játékos van Zoli érkezésével. Azt kívánom, hogy a lehető leghosszabb ideig játszunk a bajnokságban és a kupában is - foglalta össze mondandóját Molnár Miklós.

Lendvai Ferenc, a Falco KC Felügyelő Bizottságának elnöke honlapunknak elmondta, hogy rendkívül boldog Perl Zoltán szerződtetésének és valamennyi igazolásnak, mert még nem nagyon volt arra példa, hogy augusztus közepén teljessé vált volna a keret.
Szeretném megköszönni a szponzoroknak, hogy segítik a Falco KC csapatát, ugyanakkor hangsúlyozom, hogy a város, mint 100%-os tulajdonos is maximálisan kiveszi a részét a támogatásból. Nagyon jó szezon állhat előttünk - tette hozzá a FEB elnöke.  

Ezután Gráczer György klubvezető átadta a 9-es mezt Perl Zoltánnak, aki boldogan átvette és megköszönte azt.

A sajtótájékoztatón azt is bejelntették, hogy Váradi Kornél Sopronba távozása miatt új másodedző dolgozhat szeptembertől a csapatnál. Srecko Sekulovic segítője az Újvidékről érkező, a jelenleg elérhető legmagasabb szintű szerb edzői képesítéssel rendelkező 33 esztendős Milos Konakov lett."

slide: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus