Hivatalos: Ramirez megy, nagy név érkezik az Alba kispadjára

Úgy ítélték meg, hogy ennél több van a csapatban.

Ahogy már megírtuk, edzőváltásra szánta el magát az Alba Fehérvár, most pedig a klub hivatalosan is bejelentette a cserét - nagy nevű tréner érkezik.

"Az Alba Fehérvár kedden szerződést bontott Jesus Ramirez vezetőedzővel, valamint megállapodott az izraeli Arik Shivekkel. A spanyol tréner az utánpótlásunkhoz érkezett másfél éve, az U20-as csapatot dirigálta, majd 2018. decemberében átvette a tabella 11. helyén álló felnőtt együttesünk irányítását. Több mint egy éven át tevékenykedett vezetőedzőként, tavaly nyáron a 11. pozícióban zárt a csapattal. A gárda azóta előrelépett, az NB I-es bajnokságban jelenleg felsőházat jelentő 5. helyet foglalja el, azonban a klub vezetése a váltás mellett döntött. 

A Netanyán született rutinos szakvezető komoly eredménylistával rendelkezik, 1983-ban mutatkozott be vezetőedzőként, szülővárosa, a Maccabi Netanya együttesénél. Hazája válogatottját öt éven át, 2009-től 2014-ig irányította, vezette Európa-bajnokságon. 2016-ban az év edzője lett, ami nem is volt meglepő, ugyanis bajnoki címet nyert a Hapoel Eilat csapatával, később vezette a Maccabi Rishon LeZion gárdáját, a Maccabi Tel Aviv és az utóbbi két idényben a Bnei Herzliya együttesét. Előzőleg dolgozott Európában, háromszoros holland bajnok, kétszeres belga kupagyőztes.

- A tavalyi szezonhoz képest előreléptünk Jesus Ramirezzel,  ám úgy ítéltük meg, ennél több van a csapatban, változásra van szükség a kispadon. A katalán tréner munkáját köszönjük, sok sikert kívánunk neki a folytatásban – mondta Simon Balázs, ügyvezetőnk.

Hozzátette, olyan rutinos, óriási tapasztalattal és jelentős eredményekkel rendelkező trénert találtak, akivel a gárda előreléphet.

- Arik Shivek minden szempontból jó választásnak tűnik. Közel harminc éve dolgozik edzőként, komoly sikereket ért el Izraelben és Európában is. Úgy gondoljuk, nála jó kezekben lesz csapatunk irányítása – tette hozzá Simon Balázs."

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus