Hivatalosan még nem, de gyakorlatilag kint vagyunk az Eb-n

Hullámzó mérkőzésen a végét megint a magyar válogatott bírta jobban, ezúttal Nagy-Britanniát győztük le a harmadik és a negyedik negyednek köszönhetően 88-80-ra, így továbbra is hibátlanul vezetjük a G-csoportot - mivel Macedónia nagy nehezen nyert Luxemburg ellen, így hivatalosan még nincs meg az Eb-részvétel, de gyakorlatilag igen.

Európa-bajnoki selejtező, G-csoport, 4. forduló
Nagy-Britannia (2-2) - Magyarország (4-0) 80-88 (22-18, 22-20, 17-27, 19-23)

Nagy-Britannia: Young 10/3, Gordon 11, Murray 4, Clark 12/12, Olaseni 17.
Csere: Lawrence 5/3, Okereafor 2, Johnson 6, Boateng 4, Achara 9/3

Magyarország: Wittmann 3/3, Vojvoda 18/9, Hanga 18/3, Tóth N. 1, Keller 10.
Csere: Perl 11/3, Eilingsfeld 5/3, Tóth Á. 4, Ferencz 18/12, Kovács -.

A meccs teljes statisztikája!

Gyengén kezdtük sajnos a mérkőzést, Hanga Ádám két büntetője mellett ugyanis egyáltalán nem ültek a dobásaink az első négy percben, így Olaseni vezetésével 12-2-re elhúztak a britek. Tóth Ádám és Perl Zoltán révén ugyan megkezdtük a pontgyártást, de még 7 perc játék után is 16-6 volt az állás. Itt Perl kosaraival megindultunk szépen felfelé, a Capo d'Orlando tehetségének 5 pontjával és Ferencz triplájával pillanatok alatt jöttünk fel két pontra (16-14). Keller Ákos duplájával az egyenlítés is megvolt, de Kyle Johnson és Kieron Achara 2-2 pontjával a britek vezettek 10 perc játék után (22-18). Hanga révén tartottuk a hátrányunkat a második negyed elején, Wittmann Krisztián, majd a 14. perc közepén Vojvoda Dávid is triplát vállaltak, utóbbival a vezetés is megvolt, először a meccs folyamán (29-28). Sajnos ezt követően támadásban megint nem sok minden sikerült, a britek pedig Achara jobb sorozatának köszönhetően újra elhúztak 9 ponttal (41-32). A félidő utolsó két percét több időkérés is megtörte, és szerencsére Keller 6 pontjával közelebb jöttünk azért a nagyszünet előtt (44-38).

A harmadik negyed eleje sem sikerült jól, a fordulás után Olaseni és Ben Gordon kialakították a legnagyobb különbséget, 12 ponttal mentek a vendéglátók a 23. perc elején (50-38). Eilingsfeld és Vojvoda is triplát vállaltak, de Olasenivel nem nagyon tudtunk mit kezdeni ebben a periódusban, szinte egyedül tartott meg csapata előnyéből 9 pontot a 25. perc közepéig (55-46). Ferencz, majd Eilingsfeld révén jöttünk közelebb, de az igazi robbantásra a negyed utolsó 3 és fél percéig kellett várnunk - 59-52 után Ferencz Csaba és Vojvoda egy 13-2-es szakaszt vezényeltek le, amelyet Hanga duplája zárt, így 10 perccel a vége előtt már mi vezettünk (61-65). Ferencz triplája nyitotta a záró negyedet, ezzel 7 ponttal vezettünk, de Gordon és Clark gyorsan 2 pontosra csökkentették a hazaiak hátrányát, és hiába kért időt Sztojan Ivkovics, Youngnak az egyenlítés is megvolt a 34. perc közepén (68-68). Ferencz duplája után Clark vissza is vette a vezetést a briteknek egy triplával, de rengeteg volt a hiba ezután mindkét oldalon - mi Tóth Ádám révén kettest, Hanga révén pedig hármast dobtunk, így a hazaiak időt kértek 3 és fél perccel a vége előtt 4 pontos vezetésünknél (71-75). Hiába minden a vendéglátóktól, Hanga még tovább növelte az előnyt, 2 perccel a vége előtt 8 ponttal vezettünk (71-79). Perl duplájával el is dőlt a meccs gyakorlatilag, és bár a britek mindent megpróbáltak a végén, büntetőkkel nem tudták eléggé megközelíteni a magyar csapatot, amely 88-80 arányban győzött, így továbbra is hibátlanok és elsők vagyunk.

Ferencz Csaba nagyot játszott az egész meccsen, sokszor az ő dobásainak köszönhetően jöttünk vissza kicsit nagyobb hátrányból, a második félidőben Vojvoda Dávid is sokat javult, Hanga Ádám pedig a végén is kulcsszereplő volt, plusz a mezőnymunkája kiemelkedett a 9 pattanójával és a 8 gólpasszával - mindhárom játékosunk 18-18 pontot szerzett egyébként.

Mivel Macedónia nagy nehezen megverte Luxemburgot 82-74-re, így még hivatalosan nem vagyunk kint az Európa-bajnokságon, de egy Luxemburg elleni győzelem vagy egy Macedóniától elszenvedett, kevesebb mint 10 pontos vereség is elég a kijutáshoz (vagy ha a britek nyernek Macedóniában) - ez ennek a gárdának jelen állapotában nem lehet gond. Ettől függetlenül természetesen hoznunk kell mondjuk a következőt, akkor lehet csak hátradőlni, de annyira egységes gárda benyomását kelti most a csapat, hogy gyakorlatilag elképzelhetetlen innen a bukás.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus