Hock Gergő visszavonul

23 éves korában hagyja abba a játékot a Kaposvár saját nevelésű kosarasa.

Részlet a Kaposvár Hock Gergővel készített interjújából:

Ideális esetben ennek a beszélgetésnek 15 évvel később kellett volna megtörténnie, de a sors úgy hozta, hogy Hock Gergő 23 évesen befejezi profi pályafutását. A több sérülésen is átesett saját nevelésű játékosunkkal a nehéz döntés meghozataláról, a múltról és méginkább a jövőről beszélgettünk.

- A korábbi térdsérülésedet követően tavaly ismét megsérültél, mi történt akkor veled?

- Edzésen éreztem egy pattanást a térdemben, amely miatt sajnos egy újabb beavatkozásra volt szükség a lábamban. Egy nagy hullámvasút volt az első műtét utáni időszakom, mentálisan is fizikálisan is, mert egyik edzésen úgy éreztem, hogy minden rendben, majd a következő nap azt veszed észre, hogy minden mozdulat egy nagy fájdalom. A második műtétet sokkal jobban viseltem, a rehabilitációm is jól alakult. Ugyanakkor azt láttam magam előtt, hogy egyhelyben mozgok és mindeközben a nálam jóval fiatalabbak is kezdenek „elhúzni” mellettem. Ekkortól a rehabilitáció mellett elkezdtem egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a tanulásra. Télen ráadásul a koronavírust is elkaptam, mindeközben egyre frusztráltabb érzésem volt, amikor a kosárlabdára gondoltam. Ekkor eldöntöttem, hogy ezen a szinten már nem szeretném tovább folytatni. Persze bennem volt egy kis félelem is: 23 éves vagyok, mi van, ha ismét megsérülök?

- Hogyan tudtad mindezt feldolgozni?

- Két műtét után a lábamra azt mondták az orvosok, hogy 70%-os. Úgy éreztem, hogy inkább most saját elhatározásból hozzak meg egy ilyen döntést. Ahogy említettem, frusztrált voltam, magamban és másokkal is, ezzel a döntéssel úgy érzem helyreálltam.

- Ha visszatekintesz a pályafutásodra, akkor hogyan összegeznéd?

- Egyértelműen nem úgy gondolok rá, mint egy nem sikerült karrier. Inkább jóval inkább úgy, hogy ez egy nagyszerű dolog volt. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, rengeteg olyan emberrel találkoztam, legyen az amerikai, vagy magyar, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolok. Hosszútávon mindenképpen pozitívan tudok gondolni a pályafutásomra.

 

A teljes interjú ide kattintva olvasható a Kaposvár hivatalos oldalán.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Forrás, fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus