Horti Bálintnak is új csapata van!

Jászberényből érkezik a Pécsi VSK-PANNONPOWER új centere!

"A 25 éves, 205 centi magas Horti Bálint lesz csapatunk centere a 2014/2015-ös szezonban. Hortit az előző években a Jászberényben láthattuk pattogtatni, az elmúlt szezonban 35 meccsen átlag 16, 4 percet a pályán töltve meccsenként átlag 6 pontot és 3,4 lepattanót tett be a közösbe, részben ennek köszönhetően 9,4-es VAL mutatóval rendelkezett" - írja a pvsk-panthers.hu portál, a pécsiek hivatalos honlapja.

Horti Bálintnak Harazin Tamáshoz hasonlóan több játékidő és fontosabb szerep juthat majd a jövő szezonban. Hogy ezen kívül mi vonzotta a fiatal centert, arról kérdezték őt is.

 - Csirke Feri hívott, hogy jövőre jöjjek Pécsre és örültem a megkeresésének. Szimpatikus volt a pécsi csapatot illetően, ahogy az elmúlt években szerepeltek. Úgy láttam, elérhető célokat tűztek ki és évről évre teljesítették is azokat, egészen pontosan a rájátszásba kerülést.

- Mennyire ismered a csapatot, a játékosokat?

- Csirke Ferivel még B-csoportban játszottam együtt kb. fél évet, őt Fehérváron ismertem meg. Harazin Tamást, aki most csapattársam lesz, a pályáról ismerem valamennyire. A pécsiek közül pedig inkább a távozókat, Kovács Pétert és Csabay Ádámot ismerem valamennyire, utóbbi hozzám hasonlóan szarvasi. Bödör Bencével is futottam már össze edzőtáborban, de jobbára augusztusban fogom megismerni a srácokat. Akkor majd minden kialakul.

- Hogy értékeled a 2013/2014-es szezonbeli teljesítményed és mit gondolsz, miben tudsz majd legtöbbet hozzátenni a pécsi csapat sikereihez?

- Az idei 10. helynél mindannyian többet, jobbat akartunk Jászberényben, szerintem senki sem lehet elégedett, mint ahogy én sem vagyok. Igazából remélem, hogy ennél csak jobb lehet! A posztomhoz képest talán nem vagyok olyan magas, de erősnek számítok alkatilag, amivel ellensúlyozni tudom a centiket. Úgy gondolom, a védekezésben tudok majd igazán hasznos lenni, emellett jó csapatjátékosnak tartom magam, de ezt jobb ha az idő igazolja majd.

- Már a nyáron ismerkedsz majd Péccsel, vagy a vakációt még máshol töltöd? Hogyan készülsz az új idényre?

- Az alapozás előtt pár nappal, azaz augusztusban költözök majd Pécsre, addig még Jászberényben és Szarvason leszek. Így szezon végén jól esik egy kis pihenő. De a konditerem a nyári programból sem marad ki, és azért labdás edzések is kellenek mielőtt megkezdődik az újabb alapozás, az új szezon.

Forrás: pvsk-panthers.hu

Fotó: falcokc.nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus