Itthon a rájátszást célozza meg idén a Körmend

A FIBA Europe Cupban és az Alpok Adria Kupában is indulnak a vasiak.

Az Egis Körmend új ügyvezetője, Hajba Ádám mozgalmas heteken van túl. Épült, épül a következő szezon körmendi csapata, eddig játékoskiválasztások, szerződéskötések zajlottak, a héten meg már indul a felkészülési időszak. Az orvosi vizsgálatok és szűrések után augusztus 21-ére lesz teljes a keret, addig néhány hiányzóval számolnia kell Matthias Zollner vezetőedzőnek - írja a vaol.hu.

Hajba Ádám azt is elmondta, hogy az elmúlt hetek az igazolásokról szóltak. Két távozóval kellett számolniuk. Csorvási Milán az Alba Fehérvárnál folytatja, Lajsz Gergely pedig Jászberénybe távozott. Előbbinek anyagi okai voltak, Lajsz pedig azért ment el, mert gyakorlatilag elfogyott a tér körülötte, hiszen Durázi Krisztofer és Filipovic Stefan szerződtetésével nagyon kevés lehetőség jutott volna neki. Az új játékosok kiválasztását Matthias Zollner vezetőedző és Ziga Mravljak másodedző végezték. Több száz játékost nézett meg a két szakember, rengeteg ajánlat készült, végül a két magyar igazolás mellé eddig négy külföldi írt alá a piros-feketékhez.

A tavalyi légiósok közül Thamest és Hammondsot szerették volna megtartani, de nem sikerült, szerették volna visszahozni korábbi légiósaik közül Lenzell Smith-t, de ő is máshova szerződött, az érkezők közül viszont Travis Taylorral és Erjon Kastratival hosszabb távra számolnak - előbbinek osztrák a felesége, utóbbiban pedig a szakemberek sokat látnak.

Hajba Ádám végül a célokról is beszélt. Elmondta, hogy a legjobb nyolc közé kerülés az elsődleges cél, továbbá az, hogy a nemzetközi porondon is jól szerepeljenek. A FIBA Europe Cupban szeretnének továbbjutni a csoportból, emellett az idén is elindul a csapat az Alpok Adria Kupában, ahol elsősorban a fiataloknak szánnak nagy szerepet.

fotó: Egis Körmend Hivatalos Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus