Jöhet az ünneplés Szolnokon

Szombat délután 16:30-tól Macedónia ellen lép pályára a magyar férfi kosár válogatott az Eb-selejtezők 6., utolsó fordulójában - minden adott a sikeres selejtezősorozat és az Eb-részvétel megünneplésére.

Európa-bajnoki selejtezők, G-csoport, 6. forduló
Magyarország (5-0) - Macedónia (2-3)
2016.09.17., szombat, 16:30 (TV - M4, 16:20, ÉLŐ)

A macedónok múltjáról, keretéről beszéltünk már a harmadik forduló előtt is - ezen a linken olvashattok róluk bővebben. Azóta annyi változás történt, hogy a sérült Damjan Sztojanovszki helyett Adem Mekikj van a csapatban, de sokat nem osztott, nem szorzott az ő behívása sem. Luxemburgban, a negyedik fordulóban hozzánk hasonlóan nehezen nyertek - 82-74 lett a vége a meccsüknek úgy, hogy 5 perccel a vége előtt még a luxemburgiak vezettek. Az előző körben aztán végleg elszálltak, miután 89-62-re kikaptak a britektől hazai pályán is, így oda-vissza vereséget szenvedtek a szigetországiaktól.

A csoport állása jelenleg

1. Magyarország 5-0 +65 (már kijutott az Eb-re)
2. Nagy-Britannia 3-2 +40
3. Macedónia 2-3 -32
4. Luxemburg 0-5 -73

Ez azt is jelenti, hogy nemcsak az dőlt el a csoportban, hogy mi jutunk ki első helyezettként, hanem az is, hogy a britek a másodikak és +17-et visznek a 2-2-es mérlegükkel együtt a csoportmásodikok összevetésébe, a macedónok óriási csalódást keltettek és már biztosan harmadikok, Luxemburg pedig úgy lesz negyedik, hogy a vártnál sokkal jobban tartotta magát gyakorlatilag az összes meccsén.

Abszolút tét nélküli tehát már a most következő szolnoki meccs. Sztojan Ivkovics lenyilatkozta, hogy azért még az összes mérkőzést szeretnék megnyerni, a magyar válogatott ráadásul otthon játszik majd, úgyhogy talán a motivációja is nagyobb, hiába jutott már ki a kontinensviadalra. A macedónoknál egyébként is rengeteg probléma volt már a felkészülés közben is, ezek végül a selejtezőkre is kihatottak - mi több kategóriával egységesebb csapatot alkotunk, a két gárdánál tapasztalható hangulat között is jó eséllyel ég és föld a különbség, úgyhogy minden adott a fiesztához és a válogatott méltó megünnepléséhez.

A találkozót 16:20-as műsorkezdettel élőben közvetíti az M4 csatorna!

Hajrá magyarok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus