Jonathan Stark nélkül lép pályára az Alba Szekszárdon

Az amerikai irányító egy rossz lépés következtében térdsérülést szenvedett. 

Az Atomerőmű csarnokában a tetőszerkezetének felújítását a nyáron kezdték, a munkálatok még hosszú hónapokig eltartanak, ezért a szomszédos megyeszékhelyen, Szekszárdon vívjuk első bajnokikat. - adta hirül az Alba Fehérvár.

Az elmúlt szezonban mindkét gárda elmaradt a várakozástól, a rájátszás első körében búcsúztunk mi is és paksiak is. A tolnaiak söpréssel estek ki a szezon meglepetéscsapata, a Szeged ellen, mi 2-0-ra vezettünk a negyeddöntőben, a DEAC fordított és 3-2-es összesítéssel továbbjutott. Hasonlóság, hogy az ASE és az Alba kispadjára is fiatal, szlovén szakvezető került, előbbiek trénere, Teo Hojc legutóbb Szlovákiában dolgozott, nyert bajnokságot és a kupát az Igló, azaz a Spisska Nova Ves együttesével. Mindkét helyen, Fejérben és Tolnában is lecserélték a teljes légiós sort.

Jól hangoltunk a bajnokságra, másfél hete Nyíregyházán diadalmaskodtunk a Sitku Ernő emléktornán, előbb a Debrecent, a fináléban a házigazda nyírségieket vertük, múlt szerdán pedig az osztrák Oberwartot győztük le magabiztosan. Optimistán tekintettünk az első bajnoki elé, azonban a vasárnap esti edzésen, a tréning zárása előtt az amerikai irányító, Jonathan Stark egy rossz lépés következtében térdsérülést szenvedett. Műtét nem szükséges, az eddigi meccseken nagyszerűen teljesítő, tengerentúli kosarasra – sokak szerint a hazai élvonalban szereplő irányítók egyik legjobbja - a diagnózisok szerint három hétig nem számíthatunk. Távollétében Pongó Marcell és Vojvoda Dávid szervezi elsősorban a játékot, de vélhetően Balsay Ádám is szóhoz jut ebben a szerepkörben. 

- Stark kiesése komoly érvágás, ugyanis rendkívül fontos szerepe van a játékunkban. Azonban meggyőződésem, amíg visszatér, sikerül megoldanunk a pótlását, több elképzelésünk van erre vonatkozóan. Úgy gondolom, a felkészülésünk jól sikerült, a tervezett munkát elvégeztük – mondta vezetőedzőnk, Dejan Mihevc.

- Nagyon kemény másfél hónapon vagyunk túl, az edző megdolgoztatott bennünket – jegyezte meg csapatkapitányunk, Vojvoda Dávid. - Korán kezdtünk, sok edzőmeccset játszottunk, ami egyértelműen hasznunkra vált. Komoly probléma, hogy kezdő irányítónk megsérült, várjuk vissza, reméljük, minél előbb visszatérhet. Stark kiválásával együtt is nyerni szeretnénk az ASE ellen. Jó társaság jött össze, a légiósok képzett kosárlabdázók, a fiatalok többször bizonyították, lehet rájuk számítani. Egységesek vagyunk, meggyőződésem, ez a pályán is megmutatkozik majd. Jonathan hiányát csapatként kell áthidalnunk, Stark visszatéréséig, ha kell, hátvéd helyett irányítóként szerepelek, igyekszem itt is a maximumot nyújtani. Jobb idényt remélek a tavalyinál.

A nyáron, Zalaegerszegről együttesünkhöz szerződő, korábban, a 2013-as bajnok kupagyőztes gárdánkban már szereplő Szabó Zsolt reméli, a szezon végén ott leszünk a négy között. 

- Jól döntöttem, hogy visszatértem Fehérvárra, remekül érzem magam a csapatban. Biztosra veszem, sikeresek leszünk, ezért dolgozunk nagyon sokat az elmúlt hetekben. A négy közé kerülés az egyértelmű célunk, erre képesnek is tartom magunkat. Biztosan akadnak majd hullámvölgyeink, amelyek minden csapat életében előfordulnak. Fontos, hogy ezekből gyorsan kijöjjünk, úgy gondolom, kimondottan jó idény elé nézünk, elérjük azokat a célokat, amiket kitűztünk. Immár teljesen egészséges vagyok, az edzések megkezdése után a combizmom meghúzódott, három hetet kihagytam, aztán visszatértem, jó állapotban vagyok, optimistán tekintek a szezon elé. Tippelni nem szeretnék a bajnokra, mindig van meglepetéscsapat, amely a várakozás felett teljesít. Úgy gondolom, a Falco, a Szolnok és a Debrecen ott lesz a végelszámolásnál. Valamint természetesen mi is. 

Fotó: albakosar.hu

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus