Jótékonysági felhívás!

A MiVilágunk Alapítvány felkérte a MAFC-BME NBII-es gárdáját, illetve a MAFC NBI/B-s alakulatát, hogy legyenek részesei egy különleges gálamérkőzésnek, amelyet az Asperger-szindrómával küzdő gyermekek körülményeinek javítása érdekében rendeznek meg. A csapatok örömmel mondtak igent a felkérésre, és 2013. december 15-én vasárnap, 16 órai kezdettel a BME csarnokában "össze is csapnak" - tájékoztatta honlapunkat Schwarcinger Péter, a MAFC BME csapatkapitánya. 

Az Asperger-szindróma az autizmusnak egy enyhébb változata, amelyre jellemzö, hogy a gyermekek sokszor kiváló teljesítményekre képesek, általában egy meghatározott területen, de szociális képességeik nagyon gyengék. Ezért az iskolai, közösségben való lét nagy kihívást jelent számukra, csak sok segítséggel és elfogadó szellemű közösségekben lehetséges.
 
A mérkőzés szüneteiben dobóversenyek, interaktív játékok lesznek. Aki támogatni kívánja a kezdeményezést, az a helyszínen 800 forintos támogatói jegy megvásárlásával teheti meg - a belépés gyermekek számára ingyenes. 
 


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus