Jövőre 13 vagy 12 csapatos is lehet az A-csoport!

Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára elárulta, hogy nem csak, hogy nem növelik jövőre a férfi élvonalban indulók számát, de még lehet, hogy csökkentik is, annak ellenére is, hogy a Szolnok már az Adria Liga helyett az NB I-ben indul!

"A férfi élvonalbeli bajnokság most érkezett a végjátékához, a felsőházban a rájátszás vette kezdetét, alul a bentmaradásért kiírt osztályozó van hátra – nyíregyházi érdekeltséggel. Ugyanakkor egyre inkább felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint a Szolnok visszatérésével valamennyi, most az NB I. A csoportban szerepelt csapatot felkérik a indulásra. Magyarán: lesz kieső vagy nem?

– Először is arról, hogy a középszakasz kiválóan vizsgázott, rendkívül izgalmassá tett a bajnokság ezen szakaszát, lehetőséget teremtve a csapatoknak az alapszakaszban elkövetett esetleges hibák korigálására – mondta Bodnár Péter. – A következő évi versenykiírásban a tizenhárom, illetve a tizenkét csapatos verzióban szerepel a középszakasz, a tizennégy csapatosban nem, és ezzel elárultam, hogy vannak még kérdőjelek a következő évi bajnokság kapcsán. A csapatok kérésére a nevezési határidőt július végéig kitoltuk, de a feljutótól és a kiesőtől május végére, de legkésőbb június elejére szándéknyilatkozatot szeretnénk kérni az indulásukra vonatkozóan, hogy a következő évi versenynaptárt annak ismeretében alakíthassuk ki."

További részletek a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarország 2014. május 9-i számában.

Forrás: szon.hu

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus