Jubileumi streetball: folytatása következik

Kétnapos, kettős jubileumot terveztek tartani a fennállása 75 éves évfordulóját ünneplő MKOSZ vezetői, valamint a 25 éves streetball sorozat szervezői. Az első napon, amely az emlékezésé volt, még kegyeibe fogadta az időjárás a Hősök tere impozáns emlékműveinek lábánál szervezett rendezvény résztvevőit, de a második napon, amikor a versenyek zajlottak, már félbe kellett szakítani a küzdelmeket.

A nyitó napon a 75 éves MKOSZ vezetősége jutalmazta a sportág korábbi vezetőit, valamint a különböző megyékből olyan sportvezetőket, játékvezetőket, edzőket, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek megyéjükben a sportágért. Emlékeztek az ugyanitt bő két évtizede streetball vb-t nyert női válogatottunkról, amelynek 3 tagja, Béres Tímea, Hagara Zsuzsa és Herbster Annamária kilátogatott a rendezvényre, Fűrész Emőke családi okok - gyermekáldás - miatt nem tudott eljönni. A Harlem Wizards szórakoztató, látványos programja is helyenként interaktív volt, bevonva a közönséget.

A második napon a centerpályán a Speciális Olimpiai csapatoknak a Budapesti Kosárlabda Szövetség jóvoltából kiírt kupájával kezdődött a program a centerpályán, majd korábbi kiválóságok, válogatott kosarasok - Boros Zoltán, Hosszú István, Judik Béla, Karagits Miklós - villantottak fel valamit tudásukból, ha nem is azzal a sebességgel, mint pár évtizeddel ezelőtt. Következett a kerekesszékesek versengése, amely alatt már elkezdett szemerkélni az eső. A versenypályákon zajlottak a Budapest Open küzdelmei, azokat sikerült is befejezni, ám a vége felé már rendesen hullott az "égi áldás".

Bő órán át bőséges eső esett a Hősök terére. Majd elállt, de a pályák nagyon csúsztak, s fennállt annak a veszélye is, hogy újfent elered az eső. Ez ugyan nem történt meg, de a hőmérséklet is jelentősen esett, így mindent mérlegre téve a szervezők a résztvevők egészségi állapotának megtartása érdekében nehéz döntést hoztak: elhalasztják a különböző korosztályok, kategóriák országos döntőit. A döntést azért volt igen nehéz meghozni, hogy a szervezők tudatában voltak annak, hogy akadtak, akik hajnalban, adott esetben több száz kilométert utazva "zarándokoltak" föl a fővárosba. Azt pedig a szervezők külön köszönik a részvevőknek, hogy ha nem is boldogan, de megértéssel fogadták a döntést.

A különböző kategóriák országos döntőit természetesen megrendezik valamikor ősszel teremben. Hogy pontosan mikor és hol, arról a szervezők időben, jó előre tájékoztatják majd a közvéleményt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus