Két horvát fiatalt igazolt le a PVSK

Az egyikük U18-as válogatott. 

A PVSK-Panthers.hu közleménye:

Jakov Jozo Marjanovics és Franko Josip Jurics is csatlakozik felnőtt csapatunk tehetség programjához.

Ahogyan arról a múlt héten beszámoltunk, Hőgye Patrik személyében egy roppant tehetséges fiatal kosarassal állapodtunk meg arról, hogy csatlakozik tehetség programunkhoz. Ennek keretében a következő két évben Dragan Alekszics, Andrija Csirics és Juhász Olivér fog neki egyéni fejlesztő foglalkozásokat tartani, és az NB I. A, illetve NB I. B-s csapatunk edzéseink is tovább fejlődhet majd.

Mellette azonban akad még két olyan horvát fiatalember is, akivel szintén hosszú távon számol klubunk. A 16 éves Jakov Jozo Marjanovics, és a 17 esztendős (U18-as horvát válogatott) Franko Josip Jurics. Mind a ketten 3 évre kötelezték el magukat a PVSK-hoz, és, hogy mire számíthatnak ők, illetve mire számíthatunk tőlük mi, azt a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia fiú szakágának vezetője, Juhász Olivér mondta el.

"Mind a ketten nagyon tehetséges játékosok, ezért is gondolkodik velük kapcsolatban a PVSK hosszú távon" – árulta el Juhász. "Jurics alapvetően 2-3-as poszton mozog otthonosan, és elképesztően jó fizikai adottságokkal rendelkezik. A korosztályából ilyen értelemben is kiemelkedik. Amire nála nagyon oda kell majd figyelnünk, hogy mentálisan egy kicsit rendbe tegyük, hiszen azért a felnőtt közeg egészen más lesz számára, mint amihez eddig hozzászokott. Marjanovics, a maga 203 centis magasságával minden bizonnyal a 4-es posztra fog majd beérni. Neki fizikálisan még van hova előrelépnie, azonban egy roppant intelligens kosaras, aki előtt szép jövő állhat. A következő években ők az NB I. A csoportos felnőtt csapatunkkal, és az U20-as együttesünkkel fognak dolgozni. Bár korosztályuk szerint még U18-asok, ott nem is nagyon fognak edzésre járni. A fejlődésük szempontjából hasznos lesz, hogy idősebbek, sokszor felnőttek között kóstolhatnak bele abba, hogyan is csinálják ezt a nagyok."

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus