Két szoros vereséggel kezdett a 3X3-as férfi válogatott

A franciaországi Eb-selejtezőn Olaszország és Belgium is csak a végjátékban győzte le férfi 3X3-as válogatottunkat - még mindig van esély a legjobb 4 közé kerülésre és az Eb-szereplés kivívására.

Ma délután két mérkőzést játszott a Csirke Ferenc és Földi Sándor által irányított, Horti Bálint, Mohácsi Máté, Kerpel-Fronius Balázs, Koma Dániel négyes alkotta magyar férfi 3X3-as válogatott a franciaországi 3X3-as Eb-selejtezőn.

Az első összecsapáson nagyon jól kezdtünk, minden játékosunk megtette a magáét, az olaszok pedig hiába szedtek rengeteg támadópattanót, nem tudták pontra váltani a helyzeteiket, nagyon nem ment nekik a dobás. 5 ponttal is vezettünk, de a meccs felénél is 9-5 volt az állás a mieinknek. Itt fordult nagyot a kocka, másfél perc alatt egyenlítettek az olaszok egy büntetővel, egy duplával és egy szép stepback tempóval. Nagy volt az adok-kapok a pontokat tekintve ezt követően - hol mi vezettünk, hol az olaszok, de nem tudott elhúzni egyik csapat sem, mindig válaszolt a másik. Négy büntetőt is kihagytunk 14-14-nél, egy perccel a vége előtt, ez pedig megbosszulta magát, ellenfelünk egy lehetetlen helyzetből elengedett dobással megszerezte a vezetést és végül a 16-14-es győzelmet is.

A második összecsapáson Belgium volt az ellenfelünk, és egy hasonlóan hullámzó, de végig nagyon szoros találkozót játszottunk velük is - ritkán volt 2 pontnál nagyobb a különbség egyik együttes javára sem. A meccs felénél Mohácsi két duplát is dobott egymás után, ezzel vettük át a vezetést, 8-7 volt az állás ekkor nekünk. A belgák fordítottak szinte azonnal, majd két dupla segítségével elléptek 14-11-re. Horti is betalált kintről, egyenlítettünk is, de a végjátékban többször is 2 büntetőt dobhatott ellenfelünk, ezeket pedig rendre ki is használták. Kerpel-Fronius az első két büntetőt még annulálta egy kettessel, de a második kettőre már csak egy Mohácsi pont érkezett válaszul, a végén pedig két dupla-kísérletet is elhibáztunk, így ezúttal 18-17-re kaptunk ki.

A két vereség ellenére is maradt még esélyünk a továbbjutásra. A románok megverték a belgákat 19-16-ra, viszont a minket is legyőző olaszoktól 22-15-ös vereséget szenvedtek. Holnap a két győzelemmel álló olaszok Belgium ellen játszanak, és amennyiben győznek, mi pedig megverjük Romániát, akkor három 1-1 győzelmet elérő együttes lesz a csoportban. A románok és a belgák eddig 34-34 pontot dobtak, mi pedig 31-et - ez azt jelenti, hogy a románokat legalább 3 ponttal meg kell vernünk ahhoz, hogy azonos mérleg esetén eléjük kerüljünk, Belgiumnak pedig legalább 3 ponttal kevesebbet kell szórnia az olaszok elleni vereség alkalmával ahhoz, hogy őket is megelőzhessük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus