Kikapott a Körmend, Cooke hazautazott

Tegnap este edzőmérkőzést játszott az Egis Körmend együttese - a nyugat-magyarországiak Felsőőrön mérkőztek meg a U-Banca Transilvania Cluj kolozsvári együttessel. A nagyon sok próbajátékossal, de válogatottjai nélkül felálló körmendiek 74-93 arányban vereséget szenvedtek első felkészülési mérkőzésükön.

2014.08.31., Oberwart, Felkészülési mérkőzés
Egis Körmend - U-Banca Transilvania Cluj 74-93 (20-26, 16-28, 19-12, 19-27)

Egis Körmend: Govens 6/3, Popadic 14/6, Latinovic 10/6, Török 15/3, Kolaric 2.
Csere: Bell-Holter 15, Sonyák 4, Sömenek 2, Kacanski 2, Bacó 4.

A Kolozsvár legjobb dobói: Barnette 25, Hargrove 18, Lakovic 17.

A vaol.hu beszámolója a találkozóról:

"Mindkét csapatból hiányoztak a válogatott kerettagok. A körmendieknél a szombaton érkezett Damen Bell-Holter csatasorba állt, Malik Cooke viszont nem érkezett meg a mérkőzésre. Úgy döntött, nem vállalja a próbajátékot, távozik Körmendről. A körmendiek tíz játékossal érkeztek Felsőőrre, ebből heten újak. A klub által már bemutatott Darrin Govens, Damen Bell-Holter, Marko Popadic, Marko Kolaric mellett pályára lépett a 25 éves, 196 centis, magyar felmenőkkel rendelkező, belgrádi születésű Momcilo Latinovic, aki a 2-es és 3-as poszton otthonos, illetve két fiatalabb játékos. A 21 éves, 193 centis Bacó Balázs tagja volt a korosztályos román válogatottaknak, az élvonalban a Marosvásárhely csapatában játszott. Már magyar állampolgár, elsősorban a 2-es poszton bevethető. A 22 esztendős, 192 centi magas hátvéd, Nebojsa Kacanski Újvidéken nevelkedett, de szintén magyar állampolgár. A szerb másodosztályban Bácskatopolyán játszott.

Az első negyed végén, 20-24-nél a Körmendé lehetett volna az utolsó támadás, de az egyik védő Govens szemébe kapott. A játékos jelezte, hogy komoly a baj, de a labda az ellenfélé lett, és egy könnyed kosárral fejezték be a játékrészt. Govens szeme annyira bevérzett, hogy nem tudta folytatni a játékot. Küzdött a Körmend, de a szűkülő keret és a gyarapodó személyi hibák gondot okoztak. Folyamatosan vezetett az ellenfél. Volt, hogy már 18 ponttal. A 29. percben Southall volt sportszerűtlen Popadic-csal szemben, technikai és hangos nézőtérő tiltakozás lett a dolog következménye. Bacó kosarával már tízen belül volt a Körmend, de Medved kettesével 55-66 lett a harmadik negyed vége. A vendégdrukkerek vastapssal jutalmazták a kilenc játékos küzdését. Latinovic második triplájával hatra zárkózott a nagyot küzdő Körmend, de közben Sonyák kipontozódott, nyolcan maradtak a piros mezesek és a három jó egyéni teljesítményt is felvonultató románok eldöntötték a találkozót.

Aaron Mitchell: Az első alkalom volt, hogy élesben, öt az öt ellen próbálhattuk ki magunkat. Persze minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, de ma több gondunk is volt. Az egyik amerikai játékosunk nem jött velünk, a másik pedig elég súlyosan megsérült."

Foto, forrás, Slide - vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus