Kiss Zsolt visszavonult

Hétfő délelőtt bejelentette visszavonulását Kiss Zsolt.

A szegedma.hu tudósítása a szegedi sajtótájékoztatóról:

Hétfő délelőtt bejelentette visszavonulását Kiss Zsolt. A Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya 37 évesen döntött aktív pályafutása befejezése mellett.

“Húsz éve élek már ebben a közegben, nagyon furcsa érzés így most, hogy ennek vége. Az elmúlt szezonban sokszor megfordult már a fejemben a gondolat, hogy az lesz az utolsó idényem, ahogy pedig vége lett a bajnokságnak, már éreztem, hogy itt az idő. Nem volt könnyű döntés, de összességében örülök, hogy így alakult” – fogalmazott a HBH Étterem és Söröző teraszán tartott sajtótájékoztatón a mesteri tripláiról ismert játékos. Kiss Zsolt Szegeden nevelkedett, 2003-ban azonban váltani kényszerült a helyi csapat megszűnésével. A folytatásban hét évet húzott le Pakson, ahol három bajnoki címet (2005, 2006, 2009) és két Magyar Kupát (2005, 2008) nyert az atomvárosiakkal. A 2010/2011-es pontvadászat előtt tért vissza az éppen akkor az A csoportba visszajutott Szedeákhoz, amelyet hat szezonon keresztül erősített.

“Nem bántam meg, hogy annak idején Paksra igazoltam, hiszen hét csodálatos évet töltöttem ott. Amikor pedig a Szeged feljutott az A osztályba, egyértelmű volt számomra, hogy itt a helyem. Így tulajdonképpen keretbe foglalta az itteni játék a pályafutásom” – tette hozzá a visszavonuló szegedi közönségkedvenc. Kérdésre válaszolva kifejtette, mint kedvenc mérkőzést két találkozót is meg szeretne említeni. Egyrészt az Atomerőmű 2005-ös bajnoki döntőjét a Debreceni Vadkakasok ellen, amikor az amerikai Chris Monroe és a cseh Jan Pavlik sérülése okán őt dobta a mélyvízbe a szakmai vezetés. Bár Kiss Zsolt abban a szezonban nem kapott túl sok lehetőséget a két légiós mögött, a mindent eldöntő találkozón 16 pontot szerzett a mérkőzést – és vele a bajnokságot – 68-58-ra nyerő paksi alakulat színeiben. Másrészt pedig felelevenített egy 2014 novemberében lejátszott összecsapást, amin a Szedeák többek között az ő 33 pontjával, benne tíz sikeres triplájával nyert Nyíregyházán. “Amikor elkezdtem gyerekként játszani, majd később, amikor iskolásként már látszott, hogy talán lehet belőlem kosárlabdázó, nem gondoltam volna, hogy öt bajnoki döntőt játszhatok majd, amiből hármat meg is nyerünk. Nem is álmodtam volna erről, szóval elégedett lehetek, nincs bennem hiányérzet a karrieremet illetően” – mondta.

A szegedi játékos kitért rá, bár az aktív játéktól visszavonul, a kosárlabdától azonban nem távolodik el teljesen. “A profi sport mellett három éve elkezdtem gyerekkel is foglalkozni mint edző. Nagyon tetszik ez a szerep, még akkor is, ha teljesen más, mint játszani. A gyerekek viszont hálásak, így aztán könnyebb is velük együtt dolgozni, mint a felnőttekkel. Ezzel szeretnék a későbbiekben is foglalkozni” – árulta el.

 

Forrás - szegedma.hu
Foto, Slide - Gémes Sándor, szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus