Korábban lebeszélt meccseket kellett lemondania a Körmendnek

Hamarosan kezdik a felkészülést. 

fotó: Egis Körmend Hivatalos

A 9900.hu Hajba Ádámmal, az Egis Körmend ügyvezetőjével készített interjút:

Ziga Mravljak vezetőedző kinevezésében az egyik fő szempont az volt, hogy a már elkezdett Fiatal Programot továbbfejlesszük, illetve megpróbáljunk minél több fiatalt beépíteni az első csapat keretébe. Hosszú távon gondolkodva szeretnénk egy fiatalokból álló magyar magot a csapatnál, kiegészítve őket a légiósokkal és mindezt úgy, hogy a légiósok száma évről évre csökkenjen. Szeretnénk, ha a fiatalok között is verseny alakulna ki a csapatba kerülésért, mert az nem jó, ha csak valaki azért kerül bele egy bizonyos helyzetbe, mert nincsen más opció. Az U23-as szabály egy kicsit talán ebből a szempontból kényelmessé teszi a játékosokat, mert mindenképpen szerepeltetni kell őket a szabályozás alapján. Ha viszont közöttük is versenyhelyzet lesz már a saját posztjukon, akkor folyamatosan ösztönözve lesznek a jobb teljesítményre és a fejlődésre is. Egy idő után kiderül, hogy fizikailag, pszichológialiag és játéktudás alapján ki lesz érdemes arra, hogy hosszabb távon a csapatunk erősségévé váljunk. A folyamat során minden bizonnyal lesznek, akik majd egy erősebb bajnokságba és csapatba tudnak tőlünk igazolni külföldre. Lesznek, akik maradnak és lesz olyan is, akivel nem fogunk hosszú távon együttműködni, de a versenysport az egy ilyen kemény világ. El kell felejteni, hogy valakivel azért dolgozunk együtt, mert kedves és jó srác. A lehetőség adott azonban mindenkinek és csak az egyénen múlik, hogy tud-e élni vele vagy sem.

– Teljesnek vehető-e az Egis Körmend kerete vagy még van kiszemelt játékos?

A csapat kerete teljes. Sikerült a vezetőedző által kiszemelt játékosokat leigazolni, valamint sikerült tehetséges fiatalokat is ide csábítani, akik erősítést jelentenek az U18 és U20 csapatnak is, ahol Patai Benjámin és Németh Levente feladata lesz, hogy a felnőtt keret számára megfelelő játékosokat neveljenek belőlük, és további fejlődésük folyamatos legyen. Látható, hogy elég sok fiatal van a csapatnál és az év során az U20 és a felnőtt keret között biztosított lesz az átjárás azok számára, akik ezt megérdemlik.  

– A következő bajnoki idény várható kezdetéről mi is beszámoltunk, mely alapján két kezdési dátummal – október 3. és október 31. – kalkulál a szövetség. Ez alapján a csapat mikor kezdi meg a felkészülést a következő szezonra?

Pillanatnyilag folyamatban van a program kialakítása, várhatóan augusztus közepén kezdi meg a csapat a felkészülést. A pontos programot nemsokára közöljük. A vírushelyzet miatt azonban ez egyelőre még „képlékeny”. Sajnos korábban lebeszélt mérkőzéseket is kellett már lemondani az említett helyzet miatt.

– A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) ajánlást tett közzé a kézilabda-mérkőzések rendezésével kapcsolatban, mely szerint az 500 fős nézőszám sportrendezvények tekintetében nem áll fenn. Várhatóan a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) is hoz ilyen döntés, ajánlást?

Az MKOSZ folyamatosan dolgozik és elemzéseket készít, ennek köszönhető a két lehetséges kezdési időpont is a bajnokságban. Egyébként így van ez a FIBA Europe Cup sorozatban is, ahol szintén két forgatókönyv készül a sorozat lebonyolítására. Egyelőre még nem kaptunk ajánlást ezzel kapcsolatban, de mivel a helyzet gyakorlatilag hetente változik, ezért talán túl korai még egy ilyet kiadni. Egyébként a mi értelmezésünk szerint is a törvények és jogszabályok alapján jelen pillanatban lehetne rendezni bajnoki mérkőzéseket akár teltházzal is. Úgy gondolom, hogy a bajnoki rajt előtt fog csak kiderülni, hogy milyen forgatókönyv szerint tudjuk a mérkőzéseket megrendezni. Nekünk mindenesetre nagyon fontos lenne, hogy hazai pályán minden esetben hat emberrel tudjunk pályára lépni, mivel csapatunk egyik erőssége a haza közönség. Nagyon nehéz lenne nélkülük a játékosoknak is.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus