Kórházlátogatáson járt a férfi válogatott

A magyar férfi válogatott tagjai a kecskeméti kórház gyerekosztályán jártak tegnap - immár negyedik alkalommal idei felkészülésük keretében.

A hiros.hu beszámolója:

Kosaras óriásokkal kártyáztak a gyerekosztály kis betegei csütörtökön délután, ugyanis kecskeméti felkészülésük keretében meglátogatták őket a férfi válogatott tagjai. Kiváló hangulatban játszottak együtt a sportolók és a lábadozó gyerekek, akik aláírt mezeket is kaptak ajándékba.

- Vigyázni kell, mert Dávid szokott csalni! – figyelmeztette a kis betegeket Sztojan Ivkovics a gyermekosztály játszó szobájában, ahol az apró székekre telepedtek le a játékosok.

Ez már a negyedik nap volt, amikor meglátogatták a kosarasok a kórház új szárnyának második emeletét. Mint megtudtuk, első alkalommal kissé megilletődötten fogadták őket a gyerekek. De gyorsan felengedtek, amikor az „óriás bácsik” letelepedtek melléjük, és belekezdtek egy mesébe. Stílusosan A csodakosaras című mesekönyvből tartott felolvasást Eilingsfeld János, Tóth Norbert és Váradi Benedek az első találkozáson, a könyvet ajándékba hozták a kicsiknek, aláírt válogatott mezekkel együtt.

Csütörtökön hat játékos is megörvendeztette a kis betegeket, többen már ismerősként köszöntötték őket. Ottjártunkkor épp solo kártyáztak a miniatűr székeken, nehéz lett volna eldönteni, ki élvezi jobban a játékot, a gyerekek vagy a langaléta sportolók.

- Nagyon jó volt a kosaras bácsikkal játszani – mesélte egy kislány, aki kishúgát jött meglátogatni az osztályra, de ő sem akart kimaradni a buliból, így beállt kártyázni.

Dr. Tálosi Gyula, a gyermekosztály vezető főorvosa és Sztojan Ivkovics kiváncsian figyelték a játszma állásátDr. Tálosi Gyula, a gyermekosztály vezető főorvosa és Sztojan Ivkovics kiváncsian figyelték a játszma állását

Miközben a fiúk már a második kört játszották, túltéve magukat egy kisfiútól elszenvedett vereségen, Sztojan Ivkovics elmondta, miért épített be rendhagyó feladatokat a felnőtt férfi válogatott felkészülési programjába.

- Én nem csak a fiúk edzője vagyok, de nevelni is próbálom őket – hangsúlyozta a szövetségi kapitány. - Szeretném, ha megtanulnák, hogy nem csak az a lényeg, hogy a pályán győzzenek. A legfontosabb a család, a felelősségvállalás. Ebből most ízelítőt kaphatnak. Ha pedig boldoggá teszik ezeket a gyerekeket, attól ők is boldogok lesznek. Ez pedig hozzájárulhat ahhoz, hogy a pályán is sikeresek legyenek.

Sztojan Ivkovics azt is elmondta, nagyon jól érzi magát a válogatott Kecskeméten. - Úgy gondoltuk, tartozunk annyival a városnak, hogy segítsünk, amiben tudunk – tette hozzá az edző. Még a jövő héten is játszanak a kis betegekkel, majd kedden utaznak Szerbiába, ahol Montenegró ellen játszanak felkészülési meccset. A most megismert gyerekek pedig biztosan lelkesen szurkolnak majd nekik az eb selejtezőn.

Forrás - hiros.hu
Foto, Slide - Banczik Róbert, hiros.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus