Kovács Ákos a Paks csapatkapitánya

Schmidt Béla szerint a játékosban minden megvan, ami a kapitánysághoz kell - Kovács Ákost nem érte váratlanul a kinevezés.

Schimdt Béla az idei szezonra a Pakson hetedik szezonját kezdő Kovács Ákost jelölte csapatkapitánynak - a csapat honlapja a vezetőedzőt és a játékost is megkérdezte a helyzetről:

Schmidt Béla, vezetőedző:

Kovács Ákosra esett a választásom, több okból is. Egyrészt ő játszik hosszabb ideje a csapatnál, de ez önmagában még nem lenne elég a csapatkapitánysághoz. Nagyon meggyőző a nyugodtsága, a versenyzőképessége, jól kommunikál, emellett kritikus helyzetekben is higgadt tud maradni. Továbbá az is nagyon fontos számomra, hogy a csapat kapitánya a társakra is hatással tudjon lenni, ez pedig szintén megvan Ákosban.

Kovács Ákos, csapatkapitány:

Természetesen örültem a kinevezésnek, nagy megtiszteltetés volt számomra, jó érzéssel töltött el a dolog. Azt nem mondhatom, hogy teljesen váratlanul ért volna, hiszen én vagyok a legrégebb óta a klubnál, ráadásul így 27 évesen úgy érzem, meg is értem a feladatra. Csapatkapitánynak lenni nagy felelősséggel jár. A pályán belül és kívül egyaránt össze kell tartani a srácokat, segíteni és buzdítani őket. Pályafutásom alatt több csapatkapitánnyal is dolgoztam már együtt, szeretném mindegyikőjüktől átvenni azokat a dolgokat, amelyek segítségével jó hatással tudtak lenni a társaikra, és sikerre tudták vezetni őket.

Fotó: Fekete Zsuzsanna
forrás: kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus