Légiós körkép: Megvan Gerebenék első Euroliga-sikere

Váradi Benedekék nagy formában vannak.

A Hunbasket összefoglalója:

A Crvena zvezda a múlt héten fontos sikert aratott a török Anadolu Efes ellen az Euroligában (97-83), és bár 4-7-tel továbbra is a 16., ott van közvetlenül a rájátszásért harcoló csapatok mögött. Az Adria Ligában két győzelmet is szerzett a piros-fehér alakulat: hétfőn a Krkát (67-90), tegnap pedig a Cibona Zagrebet (84-56) verte nagyon könnyedén - 9-1-gyel első a tabellán a belgrádi gárda. Hanga Ádám továbbra is sérült: facebook-bejegyzésében azt írta, hogy már elkezdhette az erősítő edzéseket, és remélhetőleg pár héten belül visszatérhet.
 
Az ACB Ligában "magyar" rangadót játszottak, a Básquet Girona a MoraBanc Andorrát fogadta. A drámai mérkőzést végül hosszabbítás után a hazaiak nyerték (107-104), akik így 7-5-tel a hetedikek a tabellán, míg az Andorra 4-8-cal a 15. helyen áll. A győztesnél Golomán György 4 gólpasszt és 1 blokkot jegyzett, a vendégeknél viszont Somogyi Ádám sajnos csak 27 másodpercet kapott ezúttal.
 
Lengyelországban a Trefl Sopot újabb győzelmet szerzett, ezúttal a Sokól Lancutot verte hazai pályán (94-78), és már a negyedik helyen áll 7-4-es mutatójával - a másodiknak is az ötödiknek is ugyanilyen mérlege van. Váradi Benedek újfent a mezőny egyik legjobbja volt: 11 pont, 3 lepattanó és 5 gólpassz (16 VAL) került a neve mellé.
 
A Neptunas kifejezetten jó héten van túl a litván élvonalban, miután nagyszerű játékkal nyert a Zalgiris otthonában (76-88), és egy szorosabb meccsen a Pieno zvaigzdést is felülmúlta (83-86), így 6-6-tal a hetedik a táblázaton. Maronka Zsombor mindkét találkozón 8-8 pontot rakott a közösbe, tegnap este, a Pieno ellen pedig 2 lepattanót is hozzá tudott tenni.
 
Japánban néhány hétnyi szünet után folytatódtak a küzdelmek, a Kawasaki Brave Thunders pedig 1-1-gyel hozta le a Nagasaki Velca elleni két idegenbeli összecsapását (77-80, 92-85), így most a Central csoport második helyén áll 13-3-as mutatójával. Rosco Allen elsőre 14 pontot, 2 lepattanót és 1 szerzett labdát, másodjára pedig 12 pontot, 5 lepattanót, 1 gólpasszt, 2 szerzett labdát és 3 blokkot (18 VAL) tudott felmutatni.
 
A South Bay Lakers újabb két meccset nyert meg, ezúttal a Salt Lake City Stars otthonában (123-138, 118-127), így 6-3-mal a harmadik a G-Liga nyugati csoportjában, és a Showcase Cup rájátszáshelyén áll. Valerio-Bodon Vincent elsőre nem került pályára, másodjára 6 perc alatt 1-1 lepattanóval és blokkal zárt.
 
A Flamengo mindkét múltheti mérkőzésén diadalmaskodott - előbb a Sesi Francát (93-67), aztán pedig a Bauru Basketet verte (89-73), így 8-2-vel a második a tabellán. Filipovity Márkó előbbi meccsen 6 pontot és 4 lepattanót hozott, a Bauru ellen viszont a mezőny legjobbja volt 21 pontjával, 3 lepattanójával és 2 gólpasszával (20 VAL).
 
 
 
A hölgyekre áttérve a Beretta Famila Schio nagyon fontos sikert aratott az Euroligában, a Valencia ellen (77-72), ezzel 4-3-ra módosult a mérlege, és pont spanyol riválisát megelőzve negyedik az A csoportban. A Schio a hétvégi bajnokiján sem hibázott a Passalacqua Ragusa vendégeként (69-80), így a második a Venezia mögött (7-1). Juhász Dorka egyik mérkőzésen sem lépett pályára.
 
Az Oxygen Basket Romának nem ment ennyire az Alama San Martino di Lupari otthonában (84-73), így a fővárosi együttes 9. a tabellán 2-6-os mutatójával. Czukor Dalma ezúttal 3-3 pontot, gólpasszt és szerzett labdát, valamint 2 lepattanót ért el.
 
A CBK Mersin kikapott az Euroliga B csoportjának rangadóján a listavezető ZVVZ USK Praha vendégeként (71-67) - 5-2-vel továbbra is második a török együttes a tabellán. Kiss Virág 4 lepattanót és 1 gólpasszt jegyzett, míg Studer Ágnes nem került pályára. A Mersin simán verte a hétvégén az Ormansport a török bajnokságban (107-74), ezzel meg is előzte közvetlen riválisát a táblázat második helyén (9-3). Kiss ezúttal a meccs egyik legjobbja volt (16 pont, 6 pattanó, 2 gólpassz, 15 VAL), Studer viszont ezen a meccsen sem játszott.
 
Az ACS Sepsi-SIC egy nagyszerű meccsen, egy utolsó másodperces duplával szerezte meg első győzelmét az Euroligában, a francia LDLC ASVEL Feminin ellen (86-85), de ennek ellenére is a nyolcadik az A csoportban (1-6). Gereben Lívia nagyban hozzájárult a sikerhez 13 pontjával, 5 lepattanójával, illetve 2-2 gólpasszával és szerzett labdájával (15 VAL).
 
A Polska Cukier AZS UMCS Lublinnak nem volt jó hete. A lengyel gárda előbb simán kikapott a Casademont Zaragozától az Euroligában (42-64), így maradt a hatodik az A csoportban, de ugyanolyan a mérlege, mint például a Sepsinek (1-6). Másrészt a PolskaStrefaInwestycji Enea AJP Gorzówtól is kikapott a bajnokságban (73-69), így ott már elég nagy a hátránya az első öthöz képest, jelenleg a hatodik a gárda (3-4). Bernáth Réka nem lépett pályára egyik találkozón sem.
 
A Gorzównál viszont ott volt Wentzel Nóra, aki 12 ponttal járult hozzá a sikerhez. A lengyel együttes a hét közben kikapott a luxemburgi T71 Diddelengtől (83-92) a női EuroCupban, de ennek a találkozónak már nem volt tétje - a Gorzów második lett csoportjában, és a legjobb 32 között a francia Union Feminine Angers ellen próbál majd továbbjutni. Wentzel a Diddeleng ellen 2-2 pontot és lepattanót, valamint 1 gólpasszt hozott.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus