Légiós körkép: Váradi kosarával nyert a Sopot

Kiss Virág a hét játékosa lett Törökországban.

A Crvena zvezda nagyon fontos sikert aratott a héten az Euroligában, egy rendkívül hullámzó meccsen, a 21-9-es utolsó negyedének köszönhetően verte a német Bayern Münchent (74-68), így 2-4-es mérlegével feljött a 10. helyre. Hanga Ádám 3 pontot és 1 szerzett labdát jegyzett. A zvezda az Adria Ligában hétfőn másodjára is kikapott a Partizantól (98-87), ma este pedig a Buducsnosztot fogadta, és 95-86-ra győzött, így 5-1-gyel a második belgárdi riválisa mögött. Hanga a Partizan ellen nem lépett pályára, és ma este is csak 4 percet töltött a parketten. - olvasható a hunbasket.hu-n.
 
A Basquet Girona a sereghajtó Zunder Palencia otthonában is nyerni tudott (76-80), így most 5-3-mal a hatodik a spanyol bajnokságban. Golomán György 6 pontot, 3 lepattanót és 1 gólpasszt rakott a közösbe.
 
A MoraBanc Andorrának nem volt esélye a Lenovo Tenerife vendégeként (71-53), így most a 8. helyen található a gárda 4-4-es mutatójával. Somogyi Ádámnak továbbra is nagyon megy a játék, ezúttal 9 pont, 2 lepattanó és 4 gólpassz (15 VAL) került a neve mellé, amivel csapata második legjobb játékosa volt.
 
Lengyelországban nagy meccset játszott a Trefl Sopot, amely kiváló első félidejére alapozva nyert az Arged BM Stal Ostrów Wielkopolski otthonában (70-71). A hazaiak a negyedik negyedben nagyot hajráztak, egyenlítettek is, 70-70-nél viszont Váradi Benedek egy büntetőt a helyére rakott, ezzel győzött csapata. Váradinak a pontszerzés nem ment, ettől függetlenül viszont nagyon sokoldalú teljesítményt nyújtott (4 pont, 7 pattanó, 6 gólpassz, 2 szerzett labda). A Sopot 3-4-gyel a 9. helyen áll a tabellán.
 
A Kawasaki Brave Thunders tovább folytatja jó szereplését a japán élvonalban, ezúttal a Shimane Susanoo Magic vendégeként győzött kétszer a gárda (69-76, 81-85). Rosco Allen elsőre 10 pontot, 3 lepattanót és 4 gólpasszt, másodjára pedig 17 pontot, 6 pattanót és 5 gólpasszt ért el. A Kawasaki 9-2-vel vezeti a Central csoportot.
 
A Flamengo nem játszott a héten, a Neptunas és Maronka Zsombor holnap este lép pályára, arról pedig írtunk a múlt héten is, hogy november 10-én indul a G-Liga idei idénye, így elvileg a jövő héttől már Valerio-Bodon Vincentet is láthatjuk játszani.
 
 
A hölgyekre áttérve a Beretta Famila Schio 84-58-ra verte a francia LDLC ASVEL Feminint a női Euroligában, így most 3-2-vel az 5. az A csoportban. Juhász Dorka 6-6 ponttal és lepattanóval, 2 gólpasszal és 1 szerzett labdával járult hozzá a sikerhez. A Schio a bajnokságban szabadnapos volt.
 
Nem úgy az Oxygen Basket Roma, amely újabb szoros vereségével (67-69) 1-4-gyel áll, és 10. a tabellán. Czukor Dalmán múlott legkevésbé csapata eredményessége: 18 pontjával, 9 lepattanójával, 2 gólpasszával és 3 szerzett labdájával (25 VAL) az egész mezőny legjobbja volt a magyar kosaras.
 
A CBK Mersin zsinórban negyedik győzelmét aratta az Euroligában, ezúttal a Virtus Segafredo Bologna vendégeként (65-73), így 4-1-gyel a második a B csoportban. Studer Ágnes 3 pontot, 1 gólpasszt és 2 szerzett labdát hozott, míg Kiss Virág nagyon hasznos volt 8 pontjával, 6 lepattanójával, illetve 2-2 gólpasszával és szerzett labdájával (12 VAL). A Mersin a bajnokságban simán nyert az Antalya ellen (104-76), így 6-3-mal a negyedik a táblázaton. Studer nem lépett pályára, Kiss viszont 27 ponttal, 10 lepattanóval, 4 gólpasszal és 2 blokkal (37 VAL) a forduló MVP-je lett a török élvonalban!
 
Arról kedden olvashattatok már, hogy az ACS Sepsi-SIC kikapott a DVTK-tól (68-80), így most 0-5-tel a hetedik az A csoportban. Gereben Lívia 4 ponttal, 2-2 lepattanóval és szerzett labdával, valamint 3 gólpasszal zárt. Ugyanitt megemlíthető, hogy Aho Nina olyan teljesítményt nyújtott ezen a találkozón, hogy az egész forduló MVP-je lett Európa első számú klubsorozatában. A Sepsi simán nyert Kolozsváron a Cluj Napoca ellen (48-81), így 3-0-lal vezeti a román bajnokságot. Gereben ezen a találkozón 10 pontot, 2 lepattanót, 1 gólpasszt és 2 szerzett labdát (12 VAL) jegyzett.
 
A Polski Cukier AZS UMCS Lublin jól kezdett a Fenerbahce ellen, de végül simán kikapott (50-85), így 1-4-gyel a hatodik az Euroliga A csoportjában. Bernáth Réka neve mellé 4 pont, 3 lepattanó és 1 gólpassz került. A lengyel bajnokságban nem rendeztek fordulót.
 
Az InvestInTheWest Enea Gorzów egy nagyszerű mérkőzést nyert meg a női EuroCupban a Piestanske Cajky ellen, Chloe Bibby utolsó másodperces duplájával (83-81), és 3-1-gyel be is biztosította továbbjutását a lengyel gárda - mivel oda-vissza verte a Cajky-t, minimum a második hely már biztos a Gorzównak a B csoportban. Wentzel Nóra rendkívül sokoldalú volt, 12 pontja, 4 lepattanója, 5 gólpassza és 4 szerzett labdája (19 VAL) nagyon kellett csapata sikeréhez.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Kép, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus