Lóránt és Myles tavalyi csapattársa az Alba ötödik légiósa

A 4-5-ös poszton bevethető Wally Judge a TLI Alba-Fehérvár ötödik légiósa, aki tavaly Anthony Myles és Lóránt Péter csapattársa volt Pesaróban.

A klub hivatalos honlapja, az albakosar.hu számolt be az igazolásról:

"Megvan az ötödik, tengerentúli játékosunk, Kenny Chery, Tristan Spurlock, Anthony Myles és Ryan Pearson után immár Wally Judge, teljes nevén Eugene Wallace Judge Jr. is a TLI-Alba Fehérvár kötelékébe tartozik. A 25 éves, 206 centiméter magasra nőtt, 113 kg súlyú kosaras Washingtonban látta meg a napvilágot, középiskolai tanulmányait Floridában, a Jacksonville-ben található Arlington Country Day-ben töltötte, egyetemi évei során pedig a Kansas State, valamint a Rutgers nevű intézményben pattogtatott.

A tavalyi szezonban Anthony Myles és Lóránt Péter csapattársa volt az olasz élvonalbeli Pesaróban, a nyáron pedig az argentin Penarol együtteshez szerződött, de sok időt nem töltött a dél-amerikai együttesnél.

A TLI-Alba opciós szerződést kötött vele, január végéig, ha addig nem győzi meg a szakvezetést, a klub következmények nélkül felbonthatja a kontraktust.

- Örülök, hogy sikerült megállapodnunk a játékossal - mondta Dávid Kornél, az Alba szakmai igazgatója. - Informálódtunk róla, elsősorban két csapattársától, akik jól véleménnyel voltak róla. Bízom abban, hogy hasznára lesz együttesünknek. Mivel a riválisok is döntően öt légióssal rendelkeznek, mi is úgy gondoltuk, hogy magasztos céljaink elérése érdekében érdemes tovább erősíteni keretünket. Wally a hírek szerint a kevés játéklehetőség miatt távozott Argentínából. Erőcsatár, de centerposzton is hasznos, a palánk alatt igazán eredményes. Kintről keveset dob, tehát nem kimondott gólgyáros, viszont remekül remekül szedi a lepattanót, továbbá a védekezésben is rendkívül hatékony."

Wally Judge egyébként korábban volt McDonald's All-American, tehát az adott évfolyam legjobb középiskolás játékosai közé tartozott. A Kansas State egyetemre járt 2009 és 2011 között (nem összekeverendő a Kansas egyetemmel, amely az egész NCAA egyik legjobbjának számít). Ez a két évük kifejezetten jól sikerült, hiszen 2010-ben a Big12 tornadöntőjében pont a Kansastől kaptak ki, de az NCAA nagy tornán a legjobb 8-ig meneteltek, a következő idényben pedig a harmadik körben azért még ott voltak a March Madnessen.

Judge egyértelműen a pattanózásból vette ki a részét, atletikus képességeit emelték ki mindenhol vele kapcsolatban - NBA-kész volt ilyen szempontból már az egyetemen is. Újoncként 3.3 pontot és 3 pattanót tett a közösbe átlag 11.7 perc alatt, a következő idényben pedig 15.2 perc alatt 5.5 pontot és 3.9 pattanót. Itt egyébként csapattársa volt az ex-paksi Rodney McGruder, akivel együtt kezdtek 2009-ben.

2011-ben a Rutgershez csatlakozott, emiatt egy évet ki kellett hagynia (ez a szabály, kivéve végzősök esetében), így végzett 2013 helyett 2014-ben. Itt 22 perc környékére nőtt játékideje, ami alatt 7-7.5 pontot, illetve 5-6 pattanót átlagolt. Ami gond lehet vele, hogy egyetemi karrierje alatt 50% környékén büntetőzött (hol valamivel alatta, hol fölötte, de nem sokkal). Mint arról az albakosar.hu is írt, az előző szezont a Consultinvest Pesarónál töltötte, ahol 24.1 perc alatt 9 pontot és 7 pattanót hozott mérkőzésenként, a büntetőzése itt is 58% alatt maradt. Az látszik, hogy nem egy pontgép, de időarányosan kifejezetten jól pattanózott első európai idényében is.
 

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus