Magyar Kupa: Pécs vagy Sopron?

Íme egy kis számolgatás arról, hogy mi a kérdés még az idei Magyar Kupával kapcsolatban. 

fotó: hunbasket.hu

Az MKOSZ posztja:

Pécs vagy Sopron? Már csak ez a kérdés az idei Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa résztvevőivel kapcsolatban

Az idei férfi kupára hét csapat helye már biztos. Mint ismert, a nyolcasdöntő mezőnye az alapszakasz első 13 fordulójában elért eredmények alapján kerül kiszámolásra. Ezek alapján a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (10-0), a Szolnoki Olajbányász (11-1), a Naturtex-SZTE-Szedeák (9-4), az Alba Fehérvár (9-4), az Egis Körmend (8-4), az Atomerőmű SE (8-5) és a DEAC (7-6) egészen biztosan ott lesz majd az április 7. és 11. között rendezett tornán.
A nyolcadik hely két csapat között fog eldőlni, és a legnagyobb esélye ennek megszerzésére a PVSK-VEOLIA együttesének van. A pécsiek ugyanúgy 5-7-tel állnak, mint egyetlen riválisuk a kupaindulásért, a Sopron KC. Amíg azonban a Sopron a bajnokság egyik, ha nem a legerősebb csapatához, a Falcóhoz látogat majd március 17-én (ez a mérkőzés számít náluk az alapszakasz első felébe), addig a mecsekaljaiak az utolsó előtti helyezett ZTE-t fogadják három nappal később, március 20-án.

Ha a Pécs nyer, akkor ott van a kupadöntőn, de ez utóbbi állítás akkor is igaz, ha a Sopron kikap Szombathelyen.

Ha mindkét együttes vereséget szenved a fent említett bajnokiján, akkor 5-8-as mutatójuk miatt vagy hármas holtversenybe kerülnek a Duna Aszfalt-DTKH Kecskeméttel, vagy négyes holtversenybe az OSE Lionsszal is kiegészítve (amennyiben az oroszlányiak győzni tudnak Kaposváron március 20-án). A Pécs viszont minden riválisát legyőzte az alapszakasz első felében (a Kecskemétet 102-85-re, a Sopront 83-77-re, az OSE-t pedig idegenben 88-71-re), így nincs olyan holtverseny, amiből ne jönne ki jól.

Adott esetben tehát jövő szerdán meglehet az idei Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa teljes mezőnye, de legkésőbb szombat este eldől, hogy Sopron vagy Pécs.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus