Megérkezett az ötödik légiós Sopronba

Amerikai irányítót igazolt a Sopron, méghozzá a francia másodosztályból. 

A sakc.hu közleménye:

Ma délelőtt újabb, szám szerint az ötödik idegenlégiós érkezéséről tájékoztatta honlapunkat Pojbics Szabolcs, klubunk ügyvezetője. A délelőtti edzésre már meg is érkezett Sopronba csapatunkhoz az amerikai irányító, Josh Greene.

Az SKC legújabb szerzeménye az előző évadban a francia másodosztályú Le Havre csapatában 29 percet játszva meccsenként 12 pontos, 4,3 gólpasszos és 3 lepattanós átlagot produkált. A 25 éves, 183 centi magas kosaras a felkészülés során, Kassán még a román Craiova színeiben játszott Váradi Kornél fiai ellen, s jó benyomást tett edzőnkre. Greene “szabad maradt”, így vele kapcsolatban vezetőségünk próbált több – nem csupán szakmai – oldalról is információkat szerezni és végül úgy döntöttek: szüksége van csapatunknak a kosarasra.

Vezetőedzőnk a döntés szakmai háttere kapcsán azt taglalta, hogy bár Duvnjak és Autrey személyében két olyan játékosunk is van, akik egyes és kettes poszton egyaránt bevethetők, a felkészülési mérkőzéseken eléggé hullámzó volt a csapat játéka. Váradi Kornél úgy látta, a hullámvölgyek elkerülése érdekében, a játékot stabilizálandó szükség van egy vérbeli irányítóra. Josh Greene, amennyiben az orvosi vizsgálatokon megfelel, klubunk szerződtetett kosarasa lesz.

Fotó: images.bebasket.fr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus