Megvan a Sopron új centere

Christian Jones az ukrán bajnoktól érkezik - Dénes Gábor maradt a klubnál, sportszervező-marketinges szerepkörben segíti tovább a csapatot.

A Sopron KC hivatalos honlapja számolt be az igazolásról:

Legújabb szerzeményünk, a 26 esztendős Christian Jones, ugyan posztjához képest nem túl magas (201 cm), ám 107 kilós csupa erő, izom kosaras. Az előző évadban 15,6 pontos, 6,4 lepattanós és 2,8 gólpasszos átlaggal segítette ukrán bajnoki címhez a Himik Juzsnij együttesét. Az eurobasket.com szakportál szerint, ő lett az ukrán bajnokság legjobb centere, s mint ilyen természesen bekerült Ukrajnában az év ötösébe.

Játékosunknak egyébként nem az ukrajnai volt az első európai szezonja, egy évvel korábban rövid ideig Németországban szerepelt, majd Izlandra szerződött, ahol a Keflavik csapatában 16,9 pontot és 9,2 lepattanót átlagolt. Jones vasárnap érkezik Sopronba és a jövő héten áll edzésbe csapatunknál. Érkezésével teljesnek tekinthető a keretünk.


A soproni együttes a szezon előtti sajtótájékoztatóját is megtartotta, amelyen többek között azt is bejelentették, hogy az előző idény végén visszavonuló Dénes Gábor sportszervező-marketinges szerepkörben a továbbiakban is a klubot segíti. A sajtótájékoztató teljes anyag szintén az sakc.hu-n olvasható!

Forrás - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus