Minden idők legnagyobb körmendi szponzori szerződése!

Az esztendő utolsó bajnoki mérkőzése előtt egy órával jelentették be, hogy új főtámogatóra talált a körmendi kosárlabda csapat - írja sajtóközleményében a körmendi klub.

2014. január elsejétől EGIS Körmend néven szerepel a bajnokságban a piros-fekete alakulat, miután Zsebe Ferenc, a klub vezetője és Berta József az EGIS Gyógyszergyár Nyrt. Körmendi Gyáregységének igazgatója aláírta az erről szóló szerződést. A kontraktus értelmében a gyógyszergyártó cég a következő esztendőben jelentős összeggel támogatja a csapat működését.

Az összeget konkrétan nem jelölték meg, de Zsebe Ferenc azt mondta, hogy körmendi viszonylatban valóban komoly összegről van szó, amely reményeik szerint hozzájárul ahhoz, hogy a csapat ismét a régi fényében tündökölhet.

Berta József annyival egészítette ki a hírt, hogy ilyen szintű támogatást egy szponzortól még nem kapott korábban a klub. Mindez egyelőre a stabilitást, a klub anyagi helyzetének végleges rendezését szolgálja. Ezt Bebes István, Körmend polgármestere tette hozzá.

A klub vezetése ezúton is köszöni az Egis Gyógyszergyár Nyrt. vezérigazgatójának, Hodász Istvánnak, és a cég kommunikációs vezetőjének, Menthy Mariannak a támogatását, amelyet ennek a megállapodásnak a megvalósításához nyújtottak.

Az EGIS 2013-ban ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A cég több mint négy évtizede, 1969 óta van jelen Körmenden. Zöldmezős beruházással építették a tápszergyárat, később a bővülő körmendi gyáregység fontos gyógyszergyártó üzemmé vált, de a fejlesztések, az innováció területén is meghatározó szerepre tett szert a vállalat életében.

A város számára pedig az egyik legjelentősebb foglalkoztató, hiszen több mint 800 embernek biztosít megélhetést, évente 60 milliárd forint értékű termeléssel.

Bár névadóként ez lesz az első közös év a vállalat és a klub között, de a kapcsolat nem most kezdődik, hiszen az EGIS körmendi vezetői közül többen is láttak el szintén vezetői feladatokat az egyesületnél, Bálint Károly és Dr. Faragó Gábor személyében, (utóbbi jelen volt a sajtótájékoztatón) rengeteg segítséget nyújtva a klub mindenkori életében. A csapat hőskorában, a profi kosaras státuszok megjelenése előtt, számos játékos főállása is az EGIS-nél volt, a vállalat ezzel is segítette a körmendi kosárlabdázást. Berta József elmondta, hogy mind Zsebe Ferenc, mind pedig Bebes István kollégája volt hajdan a gyárban.

A klub vezetői bíznak abban, hogy a most megkötött, egy évre szóló megállapodás csak egy állomás ebben a partneri viszonyban, és a csapat hosszabb távon is bízhat az EGIS biztos hátteret nyújtó támogatásában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus