Mohácsival szerződést bontott az NYKK!

Nyíregyháza – A hír röviden: Mohácsi Máté már nem tagja a Marso-NYKK keretének. A szakítás módja az ilyenkor szokásos, vagyis közös megegyezéses. írja a szon.hu portál, mely meg is szólaltatta Mohácsit, illetve a klub vezetőjét is.

Az azonban kevésbé tűnik életszerűnek, hogy éppen az élvonalbeli nyíregyházi férficsapat sorsát meghatározó Zalaegerszeg elleni osztályozók előtt pattant ki közösen a felek fejéből, hogy el kellene válnia az útjaiknak. Valaminek tehát történnie kellett! Netán összefüggés van a kenyértörés és a között, hogy a jogi egyetemen utolsó éves kosaras tanulmányi elfoglaltságra hivatkozva kihagyta csapata legutóbbi, április 22-i, szombathelyi mérkőzését?

– A mérkőzés a második államvizsgám előtti napra volt kiírva, természetesen ha a helyezésünket befolyásoló összecsapásról lett volna szó, akkor eszembe se jut, hogy kérvényezzem: hadd hagyjam ki a találkozót – beszélt a történtekről Mohácsi Máté. – Így viszont, hogy már nem léphettünk előre, a keddi mérkőzés előtti pénteken jeleztem a vezetőségnek, hogy a hosszú utazás és a mérkőzés helyett hadd maradjak itthon tanulni. A következő napokban világossá vált számomra, hogy ennek a döntésnek következményei lehetnek, amit a helyzet mérlegelése után vállaltam. Ezek után már benne volt a levegőben, hogy akár szakítás lehet a vége, amelynek feltételeiben a napokban állapodtunk meg. Hibáztam én is, hiszen talán jelezhettem volna néhány nappal korábban a szándékomat, bár nem hiszem, hogy akkor sikerült volna új időpontot találni az összecsapásnak, hiszen idegenbeli találkozóról volt szó. Hozzáteszem, az elmúlt öt évben meccset sosem mulasztottam vizsga miatt, de most azért nem akármilyen követelményeknek kell megfelelnem, több ezer oldalnyi anyagot kell elsajátítanom egy-egy vizsgára.

Tény, ami tény, Mohácsi Máté nem futott olyan szezont, mint egy évvel korábban, amikor az alapszakasz harmadik legponterősebb és az értékindex alapján a harmadik legértékesebb magyar játékosa volt a teljes bajnokságban. Ezek alapján vezérszerepet szántak neki nevelőklubjában, ám ennek az igénynek nem sikerült megfelelnie. Miért is?

– Ezt naphosszat lehetne sorolni, maradjunk annyiban, menetközben engem is értek meglepetések… – felelte a maholnap 24 esztendős bedobó. – A kialakult helyzetben nem is volt reális, hogy felülmúljam a tavalyi mutatóimat, ám tény, mint ahogy az egész csapatnak, úgy nekem is csak néhány jó mérkőzésem volt. Az egyetemi éveim alatt végig össze tudtam egyeztetni a tanulást sportolással, most sem arról van szó, hogy a civil élet került volna előtérbe. Nehéz időszakon vagyok túl, ha sikerülnek a vizsgáim, az valóban ad egy biztonságot a majdani életemhez, de azt szeretném, hogy jó néhány évig még a kosárlabdázásé legyen a főszerep. Tény, a mostani idényben a sorozatos kudarcok nem építették a munkakapcsolatot köztem és a vezetőség között, az benne volt a levegőben, hogy a szerződésem lejárta után a nyáron távozni fogok, de előtte még hozzá akartam segíteni a csapatot a bentmaradás kiharcolásához. Sajnálom, hogy így alakult, a csapat gyenge szereplését a személyes kudarcomnak is tekintem, miként azt is, hogy a tavalyi jócskán átlag feletti szezonomat egy jóval átlag alatti követte. Az utánpótlás korosztály szamárlétráját végigjártam, majd öt évet töltöttem el a felnőtt csapatban, nem könnyű megemészteni a helyzetet, de ha már így alakult, akkor próbálom úgy felfogni a történteket, hogy mindennek a vége egyben valami újnak a kezdete is. Pozitívan tekintek a jövőm elé, szeretnék még bizonyítani a sportágban, de talán mindkét félnek jó úgy, hogy most elválnak egymástól az útjaink.

– A szombathelyi mérkőzés szomorú végállomása volt Mohácsi Máté idei szereplésének csapatunknál – mondta a szerződésbontásról Makrai László, az NYKK Kft. ügyvezetője. – Nagy reményekkel csapatkapitányként kezdte a szezont nálunk, aztán erről lemondott, amit nem kívánok kommentálni. Ezután is több olyan dolog történt és derült ki, ami megváltozott hozzáállást tükrözött a részéről. A középszakasz mérkőzései előtt a vizsgáinak időpontjai miatt vele külön is egyeztettünk. A Falco elleni mérkőzésünk időpont a szombathelyiek részéről már egy módosított dátum volt, ennek véglegesítése előtt ő jelezte, hogy azon a vizsgájától függetlenül részt tud venni. Három nappal a mérkőzés előtt, amikor annak időpontját már esélyünk sem volt megváltoztatni, az edzőnkkel közölte, hogy a vizsga miatt azon nem vesz részt. Mindezt tetézte azzal, hogy a mérkőzés előtti utolsó edzésről is igazolatlanul hiányzott. Ezek után közösen döntöttünk úgy, hogy nem érdemes tovább a kapcsolatunkat folytatni. Mohácsi Máté idei teljesítményét én nem kívánom jobban kiértékelni. A tavalyi szezon után meghatározó, úgynevezett húzójátékosnak gondoltuk az idén csapatunkban. Aki járatos a sportágban, tudja hol lehet elérni a statisztikai mutatóit az emlegetett két bajnoki évről.

Forrás, fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus