Montenegrói magasbedobó Sopronban

Milos Boriszov személyében egy 28 éves, hármas és négyes poszton egyaránt bevethető montenegrói kosarast szerződtetett a Sopron KC férfi együttese.

Mint ismeretes, a közelmúltban a soproni gárda irányítója, Jermaine Thomas megkapta a magyar állampolgárságot, így az SKC együttesének lehetősége nyílt még egy külföldi kosaras szerződtetésére.

Amint arról Pojbics Szabolcs, az SKC ügyvezetője honlapunknak beszámolt, a csapat új szerzeménye montenegrói, azaz a center, Filip Barovics honfitársa, az 1985-ös születésű, 198 centi magas, 93 kilós, hármas és négyes poszton egyaránt bevethető Milos Boriszov.

Boriszov a szerb bajnokságban szereplő Vojvodina csapatától szerződött Sopronba. A Vojvodinában a szezon eddigi részében 16,7 pontos és 5,7 lepattanós átlagot nyújtott. A duplákat 44, a triplákat 37%-kal, a büntetőket pedig egészen kiválóan (31/32, 97%) dobta.

Korábban játszott többek között a Radnicski és a Hemofarm Vrsac gárdájában, valamint szerepelt az olasz élvonalban is a Banca Tercas Teramo csapatában. Tavaly a Radnicskivel az Adria Ligában szerepelt Boriszov, aki a Szolnok elleni mindkét találkozón jól, hasznosan játszott.

A vezetők reményei szerint a kosaras már ma este megérkezik Sopronba, és a holnapi naptól edzésbe állhat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus