NCAA-bajnokot igazolt az Alba Fehérvár

Megvan az Alba Fehérvár első idei légiósa, a tavasszal NCAA-bajnoki címet nyerő UConn Huskies swingmanje, Lasan Kromah - adta hírül a fehérváriak hivatalos honlapja, az albakosar.hu.

Az albakosar.hu-n megjelentek az igazolással kapcsolatban:

"23 éves amerikai játékos érkezik Székesfehérvárra, Marcel Tenter első választottjaként. Lasan Kromah nem akármilyen eredménnyel a háta mögött kezdi meg európai karrierjét: a UCONN játékosaként idén bajnok lett az NCAA-ben! Amerika jelenleg első számú egyeteméről érkezik tehát a 3-as, 2-es poszton bevethető, 198 centis kosaras, aki a legutóbbi szezonban tette át székhelyét a bajnokcsapathoz. Egyetemi éveit - Damian Hollishoz hasonlóan - a George Washington Egyetemen kezdte, csapatának alapembere volt, három szezonban 92 meccset játszott, 11 pontos átlagot ért el. Az NCAA idei győztesénél 40 mérkőzésen lépett pályára.

"Nagyon értékes játékos, örülök a leigazolásának. Fontos lesz a csapat kémiájában, nagy várakozással tekintek a szereplése elé. Nagyon jó védő, és remek tempódobása van" - értékelte röviden új játékosát Marcel Tenter, az Alba vezetőedzője.

A befejezéseket szívesen vállaló Kromah várhatóan szeptember elején kapcsolódik be az Alba Fehérvár felkészülésébe."

Kromah egyébként a 40 meccsből 17-szer kezdő volt a Connecticut egyetemen, 6.1 pontot és 2.7 pattanót átlagolt. A drafton nem kelt el, de ott volt a nyári ligában, ahol a Brooklyn Nets együttesénél egy mérkőzésen, 7 perc erejéig pályára lépett.

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus