Nem felelt meg a csarnok, nem indulhat a Szolnok

Ma eldőlt, hogy melyik nemzetközi sorozatban indulhat a magyar bajnok, s az előzetes várakozásokkal ellentétben sajnos a második számú kupában, az Európa Kupában idén nem lesz senki hazánkból. Íme a Szolnoki Olaj sajtóközleménye:

"A Euroleague tulajdonosi tanácsa a  tegnapi napon döntött a Eurocup 2014/2015-ös idényének mezőnyéről. Csapatunk szabadkártyára törénő jelentkezése nem kapta meg a kellő támogatottságot.

A Szolnoki Olaj KK elmúlt évekbeni nemzetközi szereplése, pénzügyi helyzete és várható játékosállománya kellő biztosítékot adhatott a második számú európai kupában való szerepléshez, ezért feltételezhető, hogy – a Klub vezetőinek erőfeszítései ellenére – a létesítményhelyzet jelenlegi állapota vezethetett a döntéshez. Már a hiánypótlásnál kiderült, a szolnoki sportcsarnok nem felel meg az előírásoknak, valamint az átépítésre irányuló igazolásokat sem vették figyelembe. Módosított jelentkezésünkben a szegedi Városi Sportcsarnokot jelöltük meg – a segítségért ezuton is szeretnénk köszönetet mondani a csarnok vezetőinek – de ez sem érte el a kellő hatást a döntéshozóknál.

A fentiek rámutatnak, a Klub és a Város vezetőinek azon kell dolgozniuk, hogy a nemzetközi kupák versenykiírásaiban szereplő előírásoknak megfelelő színvonalú létesítmény mielőbbi kialakításával lehetőség nyíljon bekerülni az európai kosárlabda vérkeringésébe.

A Szolnoki Olaj KK az elkövetkezendő szezonban is indul nemzetközi kupában, hiszen a EuroChallenge-ben történő iduláshoz szükséges valamennyi iratot megküldte, illetve  a nevezési összeget  határidőre átutalta a FIBA Europe számára. Sorsolás 2014. Július 06-án Münchenben.

Az ABA Liga vezetőivel továbbra is folyik az egyeztetés az indulást biztosító szerződés részleteiről.

Szolnoki Olaj KK"

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus