Nem számolgatunk, mindkét meccsen a győzelem a cél férfi válogatottunk számára

Mindent meg fogunk tenni a vb-kvalifikációért.

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a magyar férfi kosárlabda-válogatott a kecskeméti Sheraton Hotelben. - olavasható a hunbasket.hu-n. 
 
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Szalay Ferenc kiemelte, hogy ez a csapat mindig kitesz magáért, harcol, küzd, soha nem adja fel.
 
"Ott voltunk az Európa-bajnokságon, a világbajnoki selejtezőkön pedig helyt álltunk, akármi is lesz az utolsó két meccs eredménye. Az, hogy a FIBA 15. helyen rangsorol minket, azt mutatja, hogy nemcsak mi látjuk magunkat jobbnak, hanem nemzetközi szinten is úgy gondolják, fejlődtünk. Az olimpiai előselejtező kiharcolása is bizonyíték arra, hogy a jó irányba haladunk." - folytatta Szalay Ferenc
 
Az MKOSZ elnöke azt is hozzátette, hogy mindig is tudtuk, hogy hol a helyünk, és szerettük volna, ha elérünk erre a szintre - aztán ha sikerül ezt egy-két lépcsőfokkal átlépni, annak nagyon örülünk.
 
"Nagy gratuláció jár a csapatnak és a szövetségi kapitánynak is, mert nem kis munka van amögött, hogy ilyen szintre jutottunk. Ezúton is szeretnék gratulálni a női válogatottnak ahhoz, hogy kijutott az Európa-bajnokságra. Női és férfi vonalon is eredményesen dolgozunk." - zárta gondolatait Szalay Ferenc.
 
 
A válogatott magasembere, Eilingsfeld János elmondta, hogy óriási dolog, hogy a vb-selejtezők utolsó körében még van lehetőségünk kijutni a világbajnokságra, ez nagy előrelépés a korábbiakhoz képest.
 
"Kemény két mérkőzés ránk Litvániában és hazai pályán a bosnyákok ellen, de csak a saját dolgunkra koncentrálunk. Mindig a maximumot akarjuk kihozni magunkból, ezúttal is mindkét meccset meg akarjuk nyerni, nem számolgatunk. Vannak hiányzók, de nem erre koncentrálunk, hanem arra, hogy minél jobban teljesítsünk." - mondta az Atomerőmű SE játékosa.
 
Eilingsfeld azt is elmondta, hogy tudjuk, nehéz dolgunk lesz csütörtökön, hiszen a litvánoknak az NBA-s és euroligás játékosaik nélkül is kiváló keretük van.
 
"Nyerni akarunk, mert azt szeretnénk, ha az utolsó fordulóban is lenne még esélyünk a világbajnokságra. Ehhez persze Montenegrónak is ki kell kapnia, de reméljük, lesz egy kis szerencsénk is. Mi mindent meg fogunk tenni, tiszta lelkiismerettel fogunk lejönni a pályáról." - tette hozzá Eilingsfeld János.
 
 
Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány rögtön az elején kiemelte, hogy Szalay Ferenc és Eilingsfeld János után nem nagyon kell már semmit sem mondania, hiszen mindent elmondtak előtte.
 
"Nagyon büszke vagyok a csapatra. A legfontosabb célunk a nyári olimpiai előselejtező kiharcolása volt, és ezt sikerült is elérni, ott leszünk. Az, hogy a vb-selejtezők utolsó ablakában is van esélyünk kijutni a világbajnokságra, csak ráadás. 11 éve vagyok szövetségi kapitány, és sosem vallottunk szégyent. Mindig kihoztuk magunkból a legtöbbet, és most is ezt fogjuk tenni." - nyilatkozta Sztojan Ivkovics.
 
 
Mint ismert, a világbajnoki selejtezők utolsó ablakában előbb csütörtökön, Litvániában lépünk pályára 18 óra 30 perctől, majd vasárnap, a szombathelyi Arena Savariában fogadjuk Bosznia-Hercegovinát 19 órától. A mieink 10 forduló után 5-5-tel állnak, csakúgy, mint a bosnyákok, míg Montenegró 6-4-gyel a harmadik helyet foglalja el. A csoport első három helyezettje jut ki az idei világbajnokságra, Franciaország és Litvánia már kvalifikálták magukat. Hogy nekünk mi kellene ahhoz, hogy kijussunk a vb-re, arról tegnap délben írtunk már.
 
Gyertek ki minél többen február 26-án, vasárnap a szombathelyi Arena Savariába, és szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak a 19 órakor kezdődő, Bosznia-Hercegovina elleni világbajnoki selejtezőn!
 
Jegyeket az alábbi linken tudtok még vásárolni:
 
https://www.eventim.hu/hu/jegyek/fiba-kosarlabda-vilagbajnoksag-selejtezo-szombathely-arena-savaria-602404/event.html
 
A normál belépők ára 4.000 Ft, elővételben mindössze 3.000 Ft.
A kedvezményes jegyek 3.000 Ft-ba kerülnek, míg elővételben 2.000 Ft-ért kaphatóak.
 
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Girgász Péter/MKOSZ

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus