Nemzetközi kupában indul a Falco!

A szombathelyi klub az újonnan szerveződő New Fiba Europe Men's Competition sorozatban is megméreti magát. 

Gráczer György, a Falco-Trend Optika KC Szombathely ügyvezetője örömmel értesítette a falcokc.hu-t, hogy a klub a következő szezontól a magyar bajnokság mellett az újonnan szerveződő New FIBA Europe Men’s Club Competition sorozatban is megméretteti magát.

- A FIBA új nemzetközi kupájában öt helyet biztosít a magyar csapatoknak, és miután az MKOSZ felkért minket az indulásra, megkerestem a többségi tulajdonos önkormányzatot. Örömmel mondhatom, hogy zöld jelzést kaptunk a várostól, így a szakmai stábbal egyeztetve arra a döntésre jutottunk, hogy a játékosok fejlődése érdekében neki vágunk az új sorozatnak - mondta az ügyvezető.

Gráczer azt is elmondta, az új torna versenyrendszere teljesen megegyezik a Koracs Kupáéval, amelyben az 1998/99-es szezonban szerepeltek utoljára a sárga-feketék, vagyis 128 csapat nevezhet, két selejtezőkör után alakul ki a 64 csapatos főtábla. A csoportokban 4-4 együttes szerepel majd, ahonnan az első kettő jut tovább a következő körbe.

A magyar csapatok közül kettő egyenesen a főtáblára kerül, három viszont csak a selejtezőben indulhat. Információink szerint csak a Sopron, a Falco és a Körmend jelezte indulási szándékát, így a legutóbbi bajnoki helyezések alapján az MKOSZ azt fogja javasolni, hogy előbbi kettő kerüljön a főtáblára, utóbbi pedig a selejtező körbe.

A sorsolást a tervek szerint augusztus 4-én rendezik Münchenben.

forrás: falcokc.hu

fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus