Nyílt edzést tartottak a Szedeáknál

Andjelko Mandics látta a pozitívumokat a DEAC ellen, a ZTE ellen nehéz meccsre számít - bemutatták az új mezeket, és egy-két érdekességet is megtudhattak a szurkolók a játékosokról.

Nyílt edzést tartottak tegnap a Szedeáknál, amelyről a szegedma.hu számolt be. Andjelko Mandics vezetőedző beszélt a múlt heti, DEAC elleni első meccsről, és szóba került a hétvégi, ZTE elleni találkozó is:

"„Fontos, hogy sikerült győzelemmel nyitni a bajnokságot, s igaz hogy ezt egy újonc ellen tettük meg, de mindig nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen idegenben kezdeni” – mondta Andjelko Mandic vezetőedző a tréning előtt. „Nem szabad túlértékelni és lebecsülni sem ezt a sikert, ez még csak az első forduló volt, sok van még hátra. Úgy látom, hogy minden nap fejlődünk, sőt edzésről-edzésre jobbak vagyunk. Azt szeretnénk elérni, hogy amit begyakorolunk hét közben, azt vissza tudják adni a srácok a hétvégén. Debrecenben jól küzdöttünk, éreztem a pozitív energiát a csapaton és a hibákat – amelyek még megvannak – csak ezzel lehet kompenzálni. Igaz, sok dobást rontottunk, de mindig nehéz az első találkozó, amikor már tétre menően kell kosárlabdázunk a hosszú felkészülés után” – tette hozzá a tréner, akitől azt is megkérdeztük, hogy idén is a csapatjáték lehet-e az erőssége a Szedeáknak. „Ez minden együttes sikerének a záloga. Csak hogy egy példát mondjak, a Debrecen elleni meccsen gyakorlatilag Lilov vitte a hátán a hazaiakat, miközben mi folyamatosan tudtuk rotálni a rajta védekező embereket. Így a végére el is fáradt és nem is tudott olyan jó teljesítményt nyújtani. A kosárlabda csapatjáték, egy játékos egy-két extra teljesítményével eldönthet egy-két mérkőzést, de hosszú távon a csapat a legfontosabb.”

Vasárnap az a Zalaegerszeg látogat a Tisza-partra, amelyik egy nagyon csúnya zakóba futott bele a nyitófordulóban: hazai pályán mosta fel velük a padlót a jól erősítő Kecskemét, s aratott 91-60-s győzelmet. „Remélem, hogy sokan kijönnek szurkolni nekünk hétvégén, mert az egészen biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A ZTE simán kikapott a Kecskeméttől, de ez egyáltalán nem reális, hogy ekkora különbség alakult ki a csapatok között. A Zalaegerszeg egy nagyon jól összerakott, masszív gárda, bár sokat változott a keretük az előző szezonhoz képest, ami még lehet, hogy itt-ott meglátszik a játékukon, de biztos, hogy jobban fognak játszani, mint az első körben. Nehéz meccs lesz, de természetesen szeretnénk nyerni” – tette hozzá Andjelko Mandic."

A kilátogatók megtudhatták azt is, ki Juhos Levente kedvenc játékosa, ki az, akit Marko Boltics a legjobbnak tart jelenlegi és volt csapattársai közül, és mit csinálna Josh Fortune, ha nem kosárlabdázna.

A SzegedMa.hu-n, ezen a linken megtudhatjátok a válaszokat ti is, és olvashattok a csapat új mezéről, valamint a nyílt edzésen történtekről is!

Forrás, Foto, Slide - SzegedMa.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus