OSE: Újraindítanák az edzéseket, de vannak még kérdések

Közleményt adott ki a klub. 

Az OSE Lions közleménye:

Kedves Sportolóink, Tisztelt Szülők,

Az edzésekkel kapcsolatban a korlátozások enyhítését jelentette be április 30-án a Magyar Kormány!

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Kormányrendeletének 1. § (1) bekezdése alapján „Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.”.
Egyesületünk már korábban megkereste a várost és az üzemeltetőt a részleges edzés-újraindulás gondolatával. A kockázatok minimalizálása miatt fontosnak tartjuk, hogy egyesületünk sportja csak akkor, és kizárólag olyan formában induljon újra, hogy sportolóink, edzőink, munkatársaink, valamint az üzemeltetést végző kollégáink egészségét ne veszélyeztessük. Mindannyiunknak hiányoznak a gyerekek, a nyüzsgés, az edzések és a megmérettetések, az újraindulás azonban még sok kérdést vet fel.

A szövetség állásfoglalása alapján, szakemberek bevonásával részletesen megvizsgáljuk mind a jogi, mind az egészségügyi előírásokat, szabályokat, majd kidolgozzuk azokat a protokollokat, feladatokat amelyek mentén felesleges kockázatvállalás nélkül tudjuk elindítani az edzéseinket.

Rendkívül fontos, hogy fokozatosan, biztonsággal, megfelelő körültekintéssel kezdjük meg a munkát. Nincs is nagyobb vágyunk, mint újra megtölteni élettel, sporttal, munkával a létesítményeinket, azonban ehhez még egy kis türelmet és megértést kérünk Tőletek.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus