Paksról egyelőre nem megy a válogatottba senki sem

A paksiak levélben fordultak a válogatotthoz, hogy csak később engednék el kosarasaikat - Sztojan Ivkovics a jelenlegi keretbe végül nem hívott be ASE-játékost.

Jó egy hét múlva megkezdi a felkészülését a szeptemberi világbajnoki selejtező mérkőzésekre a magyar férfi kosárlabda-válogatott, de egyelőre kérdéses, kik állnak a szövetségi kapitány rendelkezésére. A mieink szeptember 14-én, majd 17-én is világbajnoki selejtezőt játszanak, de az azokra való felkészüléssel kapcsolatban még akadnak kérdőjelek. 

„Az Atomerőmű SE képviselői udvarias levélben fordultak hozzánk, hogy ők csak később engednék el játékosaikat, mert nem tartják indokoltnak a válogatott ilyen hosszú felkészülését. Ezt nem szeretném kommentálni, azonban a jelenlegi meghívottak között paksi játékosok nem szerepelnek, ezzel őket védjük, mert ha a hivatalos meghívó ellenére a FIBA által előírt szabályok szerint nem idejében csatlakoznak hozzánk, akkor büntetést kaphatnak” - idézi Sztojan Ivkovics szövetségi kapitányt az nso.hu.

„Egyelőre nem szeretnék hosszabban beszélni a témáról, mert még zajlik az egyeztetés klubunk és a szövetség között, egy-két napon belül végleges megoldás születik. Új edzővel új csapatot építünk, nem tartanánk szerencsésnek, ha a felkészülés közben a válogatottjaink kiesnének a közös munkából, mert visszatérésük után kezdhetnénk mindent elölről. De még egyszer mondom, ez a téma nincs még lezárva” - válaszolta az nso.hu megkerésésére Jan Pavlík, az ASE szakosztályvezetője. 

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus