Pár tipp, ha olcsón akarsz utazgatni a világban

Szeretnél idén kevesebbet költeni a nyaralásra? Az utazásnak nem kell feltétlenül drágának lennie. Bemutatunk néhány praktikus módszert, amellyel biztosíthatod, hogy ne feszítsd túl az otthoni költségvetést. Mert az olcsó utazás egyáltalán nem sztereotípia, feltéve, ha stratégiailag közelíted meg a témát. A tervezésnek és az alapos kutatásnak köszönhetően olyan ajánlatokat és konkrét megoldásokat találhatsz, amelyek lehetővé teszik a megtakarítást.

Repülőjegy, poggyász – hogyan tervezz utazást, hogy ne költs túl sokat?

Az utazás hatékony megtervezése gyakran azzal kezdődik, hogy olcsó repülőjegyeket keresünk. Elérhetőségük határozza meg, hogy hova megyünk nyaralni, vagy hol töltünk el néhány szabadnapot. Egyet jegyezz meg: konzekvensen megvásárolt repülőjegyek nélkül nincs olcsó utazás. Már ebben a szakaszban bekapcsolhatjuk a pénztárcabarát utazási módot, és sokat spórolhatunk anélkül, hogy bármit is veszítenénk az utazás minőségéből. Nagyon fontos attitűd, hogy rugalmas legyél a dátumok és az úti célok vonatkozásában. Ha az indulást mondjuk, egy nappal eltolod, például péntek-vasárnap helyett csütörtök-szombat utazol, az attrakció akár több tízezer forint megtakarítást is eredményezhet a jegyek áraiban. Ilyenkor érdemes kivenni egy plusz munkaszüneti napot, és élvezni az olcsóbb utazást. Tégy egy próbát a Dubai repülőjegy megvásárlásának rugalmasságával, és láss csodát!

Kerüld az utazást a főszezonban!

Minél nagyobb a kereslet a szolgáltatások iránt, annál magasabbak az árak. A turizmus is ezen elv szerint működik. Amikor az olcsó utazás lehetőségére gondolsz, jusson eszedbe a holtszezoni utazás. Mert minden út mindig a főszezonban a legdrágább. Az üdülőhelyeken ilyenkor van a legtöbb turista, így a szállások, szolgáltatások és étkezések tarifái az év ezen részében soha nem látott szinteken szárnyalnak. Ha a főszezonos nyaralást eltolhatod a holtszezonra, akkor biztosan rengeteget tudsz spórolni. Továbbá lehetőséged lesz arra is, hogy hatékonyabban pihenj, és többet engedj meg magadnak – kényelmesebb szálloda, jobb ételek, és akár olyan látnivalókat is, amiket egyébként nem választanál.

Korlátozd a poggyászod, és csomagolj minimalista módon!

Mutasd meg a poggyászodat, és bebizonyítjuk, hogy nincs szükséged a bőröndben lévő dolgok 20, 30, vagy akár 50 százalékára. Kényszeresen pakolunk, igyekszünk minden eshetőséget lefedni, ez pedig általában teljesen feleslegesnek bizonyul. Nem arról van szó, hogy a változás kedvéért egy pár zoknival és egy alsóneművel utazz. Próbáld korlátozni a poggyászodba eső dolgok számát az úgynevezett „kelleni fog” kategóriára, és az „esetleg” és a „lehet” kerüljön ki a szótáradból, amíg csomagolsz! Tudd, hogyha túl gyorsan nő a poggyászod, akkor a légitársaságok szállítási költsége is jelentős mértékekben emelkedik. Néha sokkal többet fizetsz magáért a pakkért, mint amennyit a tényleges jegyért fizetnél. Elgondolkodtató, ugye? Szóval ígérd meg, hogy a következő rövid külföldi utazásod előtt csak egy kis hátizsákot csomagolsz, és akkor a saját szemeddel is látni fogod, milyen kevésre van szükséged valójában. Ehhez itt is hagyunk neked egy Róma repülőjegy listát, legyen ez a következő úti cél!

Keress olcsó transzfert a repülőtérről a városközpontba!

Ha olcsó reptéri transzfert keresel, a tömegközlekedés legyen az első választásod. Írd be „a reptéri transzfer tömegközlekedési eszközének neve” kifejezést a Google-be, és nézd meg, hogy találsz-e megfelelő lehetőséget. Azonban nem minden repülőtér érhető el tömegközlekedéssel. Ha olyanra szállsz le, ahol nem jár vonat vagy busz, nézd meg az Ubert és a Boltot. Az utolsó lehetőség, amellyel pénzt takaríthatsz meg, az a repülőtéri taxik alternatívája. Ha nincs más választásod, próbálj meg útitársakat keresni, például arról a gépről, amellyel együtt jöttetek, akik szintén szeretnének eljutni a központba. Megosztjátok a taxi költségét, így nem lesz olyan drága a végén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus