Perry alig várja már, hogy a Körmend tagja lehessen

A vasiak ötödik légiósa szerint irányítóként meghatározó szerepe lesz a csapatnál, Teo Csizmiccsel hasonlóan gondolkodnak a játékról.

A bckormend.hu interjúja:

Milyen játékos múlt áll mögötte? Mire a legbüszkébb eddig?

Amióta csak emlékszem, mindig kosárlabdáztam, mindig is ez a játék volt az első számú szerelmem. Az egyik legnagyobb egyéni sikerem az volt, hogy három évig tagja lehettem az „All Horizon League” csapatának. Továbbá úgy gondolom, arra is joggal lehetek büszke, hogy 2013-ban megválasztottak a Youngstown Állami Egyetem legjobb diáksportolójának. Azt hiszem, ez a sportágon kívül is komoly elismerést jelent.
 
Milyen előzetes ismeretei vannak a körmendi kosárlabdázásról, az itteni 
körülményekről, szurkolókról?

Őszintén szólva, egyelőre nem sokat tudok a körmendi kosárlabdázásról. Azt tudom, hogy egész Európában nagyon népszerű a sportág, a szurkolók rajonganak érte, mint ahogy a játékosok maguk is. Mindannyian szenvedélyesek a mérkőzéseken.
 
Miért fogadta el a Körmend invitálását, milyen reményei vannak a következő 
szezonra?

 
Azért fogadtam el a felkérést, mert úgy érzem, ez egy jó lehetőség számomra ahhoz, hogy még inkább megmutathassam magam. Miután beszéltem a vezetőedzővel, láttam, hogy hasonlóan vélekedik a játékról, mint én. A csapat támadó és védekező taktikáját is úgy képzeli el, ahogy magam is szívesen játszom, így jó lehetőséget látok az ottani közös munkában. Személy szerint az a célom, hogy napról napra jobb legyek, és szeretném hozzásegíteni a csapatot ahhoz, hogy ki tudja hozni magából a maximumot. Konkrét elvárásom nincsen a következő szezonra, nem fogalmaznék meg helyezéseket. Csak annyit, hogy minden nap keményen dolgozzunk, és törekedjünk a lehető legjobb eredményre.
 
Mit gondol, milyen szerepe lehet a csapat munkájában, mit tart saját 
erősségének?

Azt hiszem, a szerepem meghatározó lesz a csapat játékában. Irányítóként minden lehetséges módon szeretnék a társaim segítségére lenni. Hogy ez pontszerzés, játékszervezés, védekezés, vagy csak épp egy jó tanács a csapat felé, az sok mindentől függ, többek között a vezetőedző döntéseitől is. Azt hiszem, az erősségeim közé a védekezésem, az atletikusságom és a ponterősségem tartozik, de a legfontosabbnak a pozitív hozzáállásomat tartom.
 
Mennyire számít, hogy fanatikus szurkolók előtt játszhat, hogyan 
befolyásolja a teljesítményét?

 
Amit láttam és hallottam a különböző forrásokon, közösségi oldalakon keresztül, abból azt szűrhettem le, hogy erős bázisa van a csapatnak a nézőtéren. Úgy gondolom, hogy a szurkolóknak komoly hatása van a csapat teljesítményére. Egy jó tábor nagyon sok erőt tud adni olyankor, amikor a csapatnak meg kell tartania a lendületét, vagy épp egy kicsit gödörbe kerül és plusz energiára van szüksége. Alig várom már, hogy a csapat tagja lehessek és elkezdődjön a bajnoki szezon!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus