Petty és Allen is játszhat a Körmendnél a rájátszásban

Az Egis Körmend hivatalos honlapján jelentett sérült játékosairól: Parrish Petty és Terry Allen jelen állás szerint ott lesz a rájátszásban a vasi együttesnél.

Az Egis Körmend hivatalos honlapja, a bckormend.hu beszámolója:

Szurkolóinkat joggal érdekli, hogy mi a helyzet a játékosokkal, a sérültek állapotával.

Ezzel kapcsolatban tudni kell, hogy vannak olyan helyzetek, amikor erről bármelyik klub könnyebb, pontosan tud tájékoztatni, mert egyértelmű a diagnózis, de vannak olyanok is, amikor sajnos ezt nem mondhatjuk el.

Nálunk Horti Bálintnak rendkívül peches a szezonja, ami az első edzőmeccs első pillanatában kezdődött, kézcsont töréssel. Ezt követően lábcsont gyulladása volt, de később remekül játszott, kezdő kosarasként lépett pályára. Később viszont komolyabbra fordult a bokasérülése. Számos vizsgálat többféle megállapítást tett vele kapcsolatban. A legfrissebb információk szerint Bálint sérült bokáját május 15-én atroszkópos műtéttel fogják feltárni, tisztítani. Ettől a beavatkozástól remélhetünk pontosabb helyzetjelentést az ő állapotával, szalagjaival, porcaival kapcsolatban.

Parrish Petty még a Falco ellen, itthon szenvedett kellemetlen lágyéksérülést, amely miatt azóta nem vállalhatta a játékot. Az MRI és az ultrahang vizsgálat alapján is komoly volt a probléma, amire ha rásérül, akkor akár az egész szezonja veszélybe kerülhetett volna. A szakmai stábbal közösen azon dolgoztak, hogy rendbe jöjjön a húzódása, ami már jól haladt, ám a Szolnok elleni mérkőzés után begyulladt az egyik bölcsességfoga, amelyet szombaton ki kellett operálni. A műtét után az ő játéka esélytelen volt Szombathelyen. A varratait a hétvégén, legkorábban pénteken fogják kiszedni, ezt követően már a csapat rendelkezésére állhat.

Terry Allen helyzete kicsit más, hiszen nála nem biztos, hogy indokolt az ilyen hosszú kihagyás.

Terry az Alba Fehérvár elleni mérkőzés előtt jelentett sérültet, a vádliját fájlalva.

Az ő sérülését két MRI és egy ultrahang vizsgálat volt hivatott diagnosztizálni. Az eredményeket megnézték a klub orvosai és egy amerikai doktor is ellenőrizte. Az eredmények alapján orvosaink úgy látták, hogy a játékos állapota nem súlyos, de a kosaras ebben az ügyben az amerikai menedzserirodára hallgatva, egyelőre nem vállalta a játékot. Ez idő alatt a lábát nem terhelő erőnléti edzéseket végzett. Jelen állás szerint ezen a héten még nem fog játszani, de május 6-tól, tehát a rájátszásban már a csapat rendelkezésére áll majd.
 

 

Forrás - bckormend.hu
Foto, Slide - Jene Sándor, fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus