Ruják szerint a felkészülési meccsek csalóka képet adnak

Ruják András az Eb-selejtezők előtt adott interjút az sakc.hu-nak - elmondása szerint az eltervezett munkát elvégeztek, a felkészülési meccsek eredményei pedig sosem adnak valós képet.

Az sakc.hu interjúja:

A magyar válogatott tagja az SKC csapatkapitánya Ruják András is, akit a szombati mérkőzésről kérdeztünk:

Hogy sikerült a felkészülés az EB selejtezőkre?

Úgy érzem, hogy a tervezett munkát el tudtuk végezni. Az alapokat az elmúlt években lefektettük támadásban és védekezésben is, azt próbáltuk tovább gyakorolni és csiszolni.

Szerinted, mik a kilátások az EB selejtezőkre, a felkészülési mérkőzések tükrében?

A felkészülési meccsek csak a gyakorlást szolgálják, más taktikai variációkkal készülünk már jóval az adott meccs előtt a felkészülési és a kvalifikációs összecsapásokra. 2 évvel ezelőtt például a portugáloktól kikaptunk, majd tétmeccseken oda-vissza vertük őket, ebből is látható, hogy a felkészülési meccsek sosem mutatnak valós képet.

Milyen érzés lesz Sopronban játszani? Mennyire fog motiválni, hogy itthon, saját közönség előtt játszhatsz?

Ezen meg nem igazán gondolkodtam… annyira az első meccsre koncentrál mindenki, hogy ez még igazán szóba sem került. Biztosan kicsit más lesz, mint a többi… a hangulat biztosan jó lesz, azt tapasztalatból tudom, a többi pedig jön magától. Remélem, hogy a közönség elégedetten távozhat majd a mérkőzésről.

Milyen válogatottat fog látni, aki kilátogat a mérkőzésre?

Az biztos, hogy a védekezésünkre próbálunk a leginkább alapozni, ez már többször jól működött és volt olyan hosszabb időszak, amikor kifejezetten erősek voltunk benne. A társaság jól kijön egymással, összetartó csapatunk van, ez remélhetőleg majd a mérkőzés közben is érezhető lesz.

Forrás - sakc.hu
Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus