Sitku Márton is a Sopron KC-nál folytatja

Egyértelmű volt, hogy marad a csapatnál.

A Sopron KC közleménye:

Molnár Márton után druszája, Sitku Márton is szerződést hosszabbított klubunkkal

A „védett korból” azaz az utoljára a következő évadban alkalmazott következő évadban működő fiatalszabályból már „kiöregedő” játékosunk honlapunk érdeklődésére elmondta, a hosszabbítás lehetősége már azelőtt felvetődött, hogy eldőlt, hogy nem jutunk a legjobb négy közé. Sitku Marci hozzátette: ugyan jól esett neki a megelőlegezett bizalom, de az 5-8. helyekért játszott mérkőzéseken mindenképpen szerette volna bizonyítani, hogy méltó rá. Hozzátette: három éve szerepel csapatunkban, mindig is szeretett nálunk játszani, jól érezte magát. Így, hogy a vezetőség is szerette volna, hogy maradjon, tulajdonképpen találkozott a két fél akarata, így egyértelmű volt, hogy marad.

A magát klubunkhoz immáron a negyedik évadra elkötelező kosaras kiemelte: nagyon sok köszönettel tartozik korábbi edzőnknek, Kostasnak, hiszen annak idején egy nyár közepén tartott rövid kis felmérő jellegű edzőtáborban a görög szakember jelezte, hogy számít rá, hogy szüksége lesz rá a csapatban, és az elmúlt évek alatt nagyon sokat tanult tőle.

Bár már nem lesz „védett korban”, Sitku Marci reméli, hogy a jövőben is megkapja a lehetőséget az új edzőtől majd a bizonyításra. A nyáron egyetemi tanulmányai mellett tervezi, hogy kilátogat Szlovéniába a női válogatott Eb-csoportmeccseire, valamint lesz egy kis nyaralása is. Hogy azért formában, mozgásban maradjon, arról csapatunknál az előző évadban erőnléti edzőként dolgozó szlovén szakember, Luka Steblaj gondoskodott, aki nyárra edzéstervet írt neki, amelyet természetesen be is tart, hiszen nem szeretné „leeresztett” állapotban kezdeni a felkészülést.

 

Fotó, slide: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus