Sok ajánlatot kapott a PVSK új szerzeménye

Meleg Gergő szerint készen áll az élvonalra.

fotó: pecsma.hu

Az utanpotlassport.hu készített interjút Meleg Gergővel, a PVSK új magasemberével.

„A Kanári-szigetekről hazatérve úgy véltem, készen állok az NB I/A csoportos bajnokságra, de a várakozásaim nem úgy alakultak Budapesten, ahogyan azt elterveztem. Tisztában voltam azzal, hogy a fejlődésem érdekében egy szintet vissza kell lépnem, és a másodvonalba igazolnom; vezérszerepet akartam betölteni, és ez sikerült. Pécs gyönyörű város, nagyon megfogott a közeg. Rátgéber László akadémiájában különösen jól éreztem magam, sokat fejlődtem és a játék is jól ment. Pont ezért vagyok nagyon szomorú amiatt, hogy nem fejezhettük be a ligát − szerintem összejöhetett volna a feljutás. Ha ez sikerült volna, könnyen lehet, hogy nem váltok klubot.”

Az élet tehát (vagyis inkább a járvány) keresztülhúzta Gergő számításait. De nem szomorkodhatott túl sokáig, a jövőjére kellett koncentrálnia.

„Ebben a tekintetben nem volt apelláta. Azt érzem, hogy most már tényleg megértem arra, hogy a legmagasabb hazai szinten szerepeljek. Rengeteg ajánlatot kaptam, de a legjobbnak a PVSK-ét tartottam. Imádom ezt a várost, ráadásul a csapat szakmai filozófiája is szimpatikus. Biztos vagyok benne, hogy remek kosarassá válhatok ebben az együttesben.”

A fiatal ezúttal hosszútávban gondolkozik:

„Az élvonalban sok jó hazai és légiós kosaras bizonyít hétről hétre − emiatt meglehetősen erős bajnoksággá vált a magyar. Minél több lehetőséget szeretnék kiharcolni magamnak, és stabilan, magas szinten teljesíteni. Nagy kérdés még, mit hoz a jövő, de annyi bizonyos, hogy néhány remek, NB I-es szezont abszolválnék itt.”

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus