Stratégiai változtatásokra kényszerült a Kecskemét

Forray Gábor beszélt arról, hogy elégedett volt az amerikai irányítójukkal, de egy kényszerű magasember-csere miatt engedték el a próbaidő lejárta után.

A ktekosar.com-on megjelent interjú:

Az elmúlt években állandósult jelző volt a KTE-Duna Aszfalt kapcsán az állandóság – s valóban, a többi klubhoz mérten kevés változás zajlott a keretben a szezonok között. A mostani szezon előtt azonban Forray Gábor vezetőedző egyfajta „óvatos stratégiafrissítést” határozott el, s ehhez még szükséges megtalálni egy megfelelő játékost.

Az elv az, hogy a csapat tartsa meg az évek óta jól működő stabil, pontos, fegyelmezett kosárlabdát, de ennek megvalósítását szükséges gyorsabbá, lendületesebbé tenni. A játékoskeret módosítása így indult, ennek eredményeképpen került Kecskemétre a 4-es posztra Obinna Oleka, a mezőnysorba pedig Devaugntah Williams. Ám miután Obinna megsérült (egy letörött csontdarab van a bokájában, emellett egy bokaszalagja teljesen, egy pedig részlegesen elszakadt), váltani kellett, ami magával hozta a váltást a mezőnyposzton is.

Obinna Oleka tulajdonképpen az első reális opció volt számunkra, és nagyon boldog voltam, hogy egy ilyen kiemelkedő fizikumú játékos elfogadta az ajánlatunkat – mondta Forray Gábor vezetőedző. – Ám az első edzőmeccsen megsérült, és sajnos olyan a sérülése, ami több tekintélyes orvos szakvéleménye szerint egyfajta időzített bomba. Ám arra a posztra minimális lehetőség volt hasonló stílusú játékost találni. Bozo Djurasovic-ot azzal a céllal választottam, hogy ugyan ő kicsivel alacsonyabb, mint Obinna, de atlétikusságban nem marad el sokkal, és a palánk alatti harcosságát okos, technikás és ponterős játékkal kompenzálja. Ezt az eddigi felkészülési meccseken bizonyította is. Így viszont a mezőnyposztra kiválasztott játékos szerepét is át kellett alakítani, egy lelkes, védekező, kevés labdát elhasználó hasznos csapatember helyett szükségünk van egy konkrétabb, jóval támadóbb, ponterősebb kosarasra. Williams szerződését így a próbaidő után nem léptettük érvénybe, s folyamatosan keressük a megfelelő kosarast, bízunk abban, hogy mihamarabb rátalálunk. Közeleg a bajnoki rajt, ugyanakkor semmiképpen nem kell kapkodnunk, mert szerencsére a csapat meghatározó játékosai, Wittmann Krisztián, Marko Derasimovic vagy Karahodzic Kemal igen jó formában vannak, Nikola Vukcevic egyre jobban felveszi a felnőtt bajnokság ritmusát, Révész Ádám pont azt hozza, amiért szerződtettük, s a fiataljaink is lépegetnek előre.

Néhány gondolat Bozo Djurasovic-ról. A bosnyák nemzetiségű játékos 32 éves, bátyja, Nikola szintén profi kosaras. Bozo Djurasovic karrierje során szerepelt a német, a szerb, a román és a svájci élvonalban, az előző szezonban a német második ligában szereplő Tübingen játékos volt. Djurasovic 201 cm magas, 92 kg, s az előző két felkészülési mérkőzésen, a Kaposvár és a Paks ellen 18 pont volt az átlaga.

Fotó: KTE Kosárlabda Klub Facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus