Szalay Ferenc újabb négy évre a szövetség elnöke

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége ma a Magyar Sport Házában megtartotta idei rendes, tisztújító küldöttgyűlését.

Az MKOSZ hivatalos sajtóközleménye:

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének idei rendes, tisztújító küldöttgyűlésének elején a résztvevők meghallgathatták Szalay Ferenc elnöki beszámolóját.

A folytatásban a szövetség 2014-es tevékenységéről szóló szakmai, pénzügyi beszámolót, a közhasznúsági jelentést és az Ellenőrző Bizottság beszámolóját egyhangúlag elfogadták a küldöttek, majd ezt követően a résztvevők betekintést nyerhettek az MKOSZ idei szakmai és pénzügyi terveibe, amit szintén egyhangúlag hagytak jóvá a sportszervezetek képviselői.

A 2010-ben meghirdetett “Új pályán” sportági stratégia kibővítésére is sor került a következő négyéves ciklusra (2015-19), amire azért volt szükség, mert a stratégiában kitűzütt célok közül sok, idő előtt megvalósult. A bővítést hosszú hónapokon át tartó szakmai egyeztetés előzte meg. A sportági stratégia kiegészítésének jelszava: “mennyiségből a minőségbe”, a bővítést a küldöttek egyhangúlag elfogadták.

A közhasznúsági státusz megtartása érdekében a közgyűlés módosította az MKOSZ Alapszabályát.

Az MKOSZ Alapszabály 16 §-a alapján tisztújításra is sor került a küldöttgyűlésen. A FIBA Alapszabályához történő igazodás miatt az MKOSZ is négyéves ciklusra tér át, ennek megfelelően a 2015-19 közötti időszakra a következő személyek kaptak bizalmat a küldöttgyűlés résztvevőitől:

Elnök: Szalay Ferenc

Társelnök: dr. Balsay István, Rózsás Gábor

Elnökségi tagok: Becsky István, Bokor Ákos, dr. Cser-Palkovics András, dr. Teszler Sándor, Fűzy András, Halm Rolland, Leisztinger Tamás, Németh Károly, Pukler Gábor, Sitku Ernő

Ellenőrző Bizottság tagjai: Henye István (elnök), Farkasinkszki Gyula, Janovics László

Mandátumvizsgáló Bizottság tagjai: dr. Puskás Árpád (elnök), Buday Zsolt, Csordás Gábor

Jelölő Bizottság tagjai: Csák Tamás (elnök), Hőgye István, Török Róbert

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus