Szervezett védekezést, gyors játékot akar Sabáli Balázs

Tegnap délelőtt megkezdte a felkészülést a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata a 2016-17-es idényre - Sabáli Balázs vezetőedző beszélt a csapatról a klub hivatalos honlapjának, az sakc.hu-nak.

Az sakc.hu beszámolója:

Sabáli Balázs vezetőedző együttesének magyar magja nem sokat változott, viszont új légiósok érkeztek, érkeznek az együtteshez. Közülük ketten már korábban is játszottak a magyar élvonalban, a csapat három külföldi kosarasa viszont egyelőre ismeretlen lesz szurkolóinknak.

Csapatunk magyar állományából edzésbe állt Bán Tibor, Dénes Gábor, Élő Bálint, Takács Norbert valamint a felkészülést még a válogatottnál kezdő, de az előző szezon vége felé egy tüdőgyulladást elkapó, s azt sokáig nem teljesen kiheverő Tóth Gergely. Ő a nemzeti csapattól visszatérve – amint arról Sabáli Balázs vezetőedző a honlapunkat tájékoztatta – Horváth Szabolcs erőnléti edzővel külön dolgozott. Igazoltan van távol, s lesz is még egy hónapig Ruják András, aki a válogatottal készül. A válogatott selejtezői szeptember 17-én érnek véget, s az irányító utána nem pihenhet, hiszen utána egy hete lesz majd úgy-ahogy összeszokni az új légiósokkal, szeptember 28-án ugyanis már tétmérkőzést játszik a csapat, Európa-kupa selejtezőt a Körmenddel.

A tegnap délelőtti első tréningen három légiósunk vett részt. A Kaposvárott éveket “lehúzó”, s az előző években együttesünk korábbi centereinek az orruk alá bizony sok borsot törő szerb center, Marko Spica, a néhány éve Szolnokon szép sikereket elérő amerikai hátvád Julien Mills, valamint az irányító Jay Threatt azonnal edzésbe állt. A tervek szerint ma kapcsolódik be a munkába Kelvin Lewis bedobó, az elsősorban a négyes poszton bevethető Austin Default pedig csütörtökön érkezik.

A légiósok kiválasztásával kapcsolatban Sabáli Balázs kiemelte: nem minden poszton “jött be” az első opció, de Spica és Mills esetében nem vett zsákbamacskát a klub, korábbi magyar csapataiban mindketten meghatározó játékosok voltak. Bár a kiválasztás során a szakvezetés nézett újoncokat is, kiemelt szempont lett, hogy csapatunk új amerikai légiósainak legyen európai tapasztalatuk: az SKC mind a négy tengerentúli kosarasa már legalább négy szezont “lehúzott” Európában.

Nem lesz magas csapat a SKC, Sabáli reméli, sikerül egy szervezetten védekező, s abból lendületes, gyors játékot játszó stílust kialakítani. A kérdésre, hogy az érkező légiósok közül ki lehet, aki kiemelkedő teljesítményt nyújthat, azt mondta az edző: nem egyénekben, csapatban gondolkodik, és reméli, a megújult, a szezonnak teljesen új légiós sorral nekivágó együttes, sok örömöt szerez majd a szurkolóknak, akik továbbra is lelkes buzdítással segítik majd a játékosokat.

Az együttes a felkészülés során csak Sopronban edz, s gyűjti az erőt, hol konditeremben, hol pedig a Novomatic Aréna parkettáján. Az edzőmeccsek, felkészülési tornák lekötése szervezése még folyamatban van. Ezt nehezíti, hogy a közeli osztrák, s magyar csapatok többségénél csak szeptemberben érkeznek a légiósok, sőt Ausztriában van olyan csapat, aki csak akkor kezdi meg a felkészülést.

További hír a csapatunkról, hogy vezetőedzőnk, Sabáli Balázs munkáját Csátaljay Gábor segíti, aki korábban már dolgozott a felnőtt csapatnál, szintén segédedzői pozícióban.

Forrás, Foto, Slide - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus